Menu

,,Wat is tsjinwurdich noch âld?"

190419 KBO EtenSINT NICOLAASGA – KBO Sint Nicolaasga e. o. slaat op de trom. De ouderenbond is op zoek naar nieuwe aanwas. Het bestuur wijst daarom op een scala aan activiteiten, dat wordt georganiseerd, en andere voordelen van een lidmaatschap. ,,It is by ús al in skoft de normaalste saak fan de wrâld dat eltsenien wolkom is. De K yn de namme KBO stiet dan noch wol foar katolyk, mar jo hoege net katolyk te wêzen om lid te wurden.”

Lees meer: ,,Wat is tsjinwurdich noch âld?"

,,Spil yn doarp, yn tsjinst fan gasten"

190322 Hans en Bernadette Booy Zalencentrum0SINT NICOLAASGA – Twintig jaar leggen Hans (59) en Bernadette (58) Booy ziel en zaligheid in het runnen van Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga. ,,As de minsken mar in leuke jûn ha”, is voor het echtpaar altijd de belangrijkste drijfveer. Ook bij het jubileumfeest op 30 maart willen ze niet zelf, maar de gasten in de schijnwerper zetten. ,,Jim kommen is foar ús de blommen.”

Lees meer: ,,Spil yn doarp, yn tsjinst fan gasten"

,,Wykein fol soarch en oandacht"

190222 Koningskroon4SINT NICOLAASGA – Negen kinderen met een verstandelijke beperking kunnen sinds kort een weekend logeren op boerderij De Heidepleats. Dochter Dina van acht, die het Syndroom van Down heeft, is voor Jan Geuvert en Jântsje Hoogkamp uit Sint Nyk de inspiratie voor het initiatief ‘De Koningskroon’. ,,Ek foar de âlders moat it in plak wêze dat fertrouwd oanfielt en wêr ’t in bern, dat in soad soarch en oandacht nedich hat, in noflik wykein útfanhûs kin.”

Lees meer: ,,Wykein fol soarch en oandacht"

,,Wurdfiere yn Jip en Janneke-taal"

190129 Marten Klaas Brinksma microfoonLANGWEER – Pieper en portofoon liggen in het kantoor van Langweerder Marten Klaas Brinksma (36) altijd binnen handbereik. Zo’n vijftien jaar maakt hij deel uit van het brandweerkorps in zijn eigen dorp. Bovendien is hij sinds vijf jaar een van de woordvoerders van Veiligheidsregio Fryslân bij grote incidenten. ,,Yn Jip en Janneke-taal fertelle wat der bard is, is leuk en bysûnder.”

Lees meer: ,,Wurdfiere yn Jip en Janneke-taal"

,,Dream giet yn ferfolling"

181220 Sjouke Bouma Tres Vers familieSINT NICOLAASGA – Sjouke Bouma (31) droomt al van een eigen zaak vanaf het moment dat hij in het slagersvak rolde. Die droom wordt werkelijkheid als hij na de jaarwisseling verswinkel Tres Vers Sint Nicolaasga overneemt. ,,Noch mear myn eigen kreativiteit kwyt kinne.”

Lees meer: ,,Dream giet yn ferfolling"


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!