Menu

zoeken

Ratelende specht in Wilhelmina-oard (1)

germSINT NICOLAASGA - Het bos van Wilhelmina-oard zit vol leven. Beheerder Germ van der Burg van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea nam de redactie van dorpsblad De Zakenman mee op pad. Het districtshoofd van It Fryske Gea van het gebied in Zuidwest-Friesland liet zien welke dieren en planten in de bossen leven. Vogelaar Henk Waterlander uit Sint Nicolaasga spotte de vogels.

Deel 1. 

Lees meer: Ratelende specht in Wilhelmina-oard (1)

De Zakenman in Vegilinbossen (2)

eekhoorSINT NICOLAASGA - De Zakenman stapt door de Vegilinbossen van Sint Nicolaasga. Durk Jelle Venema is ecologisch boswachter bij Staatsbosbeheer. De ecoloog leidt De Zakenman op persoonlijke titel rond. Ook vogelaar Henk Waterlander uit Sint Nicolaasga gaat mee. Hij vertelt over de vogels die in dit bos te zien zijn. Deel twee van de wandeling.

Lees meer: De Zakenman in Vegilinbossen (2)

Op zoek naar eekhoorns (1)

geen spoor van eekhoornsSINT NICOLAASGA – De Zakenman stapt door de Vegilinbossen van Sint Nicolaasga. Durk Jelle Venema is ecologisch boswachter bij Staatsbosbeheer. De ecoloog leidt De Zakenman op persoonlijke titel rond. Ook vogelaar Henk Waterlander uit Sint Nicolaasga gaat mee. Hij vertelt over de vogels die in dit bos te zien zijn.

Lees meer: Op zoek naar eekhoorns (1)


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!