Menu

Kwaliteitsmuziek voor goed doel

180406 Nesko studentenorkest Sint Nyk variantSINT NICOLAASGA – Voor de tiende keer vindt de generale repetitie voor de landelijke concertreeks van het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) in de H. Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga plaats. Annemieke Bos uit Idskenhuizen is de drijvende kracht en ziet tot haar trots dat er altijd veel belangstelling is voor het optreden. Na het optreden op zondag 15 april zijn de muzikale studenten te bewonderen in grote schouwburgen, theaters en kerken in de grootste studentensteden van het land. ,,Maar Sint Nyk wordt altijd als iets bijzonders ervaren.”

Lees meer: Kwaliteitsmuziek voor goed doel

,,Muzyk is útlaatklep"

180406 Battle of the bands Cant EvenSINT NICOLAASGA – Drie jonge bands uit Sint Nicolaasga vertonen op zaterdag 21 april hun kunsten tijdens de Battle of the Bands in Het Zalencentrum. De vier vriendinnen van het poprockbandje Can’t Even maken voor de lol al twee-en-een-half jaar muziek samen, maar het begint steeds serieuzer te worden. ,,Yn ‘t begjin spylden we foaral topfjirtich-ferkes met hieltiten deselde fjouwer akkoarden. No meitsje we echt muzyk.”

Lees meer: ,,Muzyk is útlaatklep"

Jan Bos: ,,Watervilla's unieke kans"

180308 Watervillas Recreatiepark Idskenhuizen Jan BosIDSKENHUIZEN – De voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van elf watervilla’s op Recreatiepark Idskenhuizen zijn begonnen. Het plan van Jan Bos ligt al een aantal jaren op de plank, maar nu is volgens hem de tijd rijp. ,,Er is behoefte aan luxe accommodaties op een uitzonderlijke plek zoals Idskenhuizen.”

Lees meer: Jan Bos: ,,Watervilla's unieke kans"

Muziek met een warm hart

180223 Tuinfeest Maeykehiem Vrienden vanSINT NICOLAASGA – Met een speciaal muziekfeest op zondag 18 maart staat de werkgroep ‘Vrienden van Maeykehiem’ stil bij haar eerste lustrum. Muzikanten, die een speciale band hebben met Stichting Maeykehiem, treden in Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga belangeloos op. ,,Een gevarieerde gezellige muziekmiddag, waarbij we hopen op nieuwe donaties.”

Lees meer: Muziek met een warm hart

Echtpaar fokt exclusieve schapen

180126 Schapen Arie en Koosje Vervat TexelaarsSINT NICOLAASGA – ,,Breed yn ‘e boarst. In moai brede blanke kop mei in swarte noas. Foldwaande lengte en sterk beenwurk. Goeie bespiering fan efteren en it krús is in bytsje hellend.” Bevlogen vertellen Arie en Koosje (beiden 71) Vervat uit Sint Nicolaasga over het uiterlijk van de Texelaar. Het schaap waar het echtpaar een liefde voor koestert. De zorg en passie heeft er voor gezorgd dat de Sint Nykster fokkers naast kampioensooien ook het predicaat ‘Preferentschap’ voor een eigen gefokte ram heeft gekregen. ,,Ik leau dat der mar in stik of tsien dat yn Nederlân ha.”

Lees meer: Echtpaar fokt exclusieve schapen


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!