Menu

zoeken

Katholiek onderwijs 150 jaar oud

021120 siebrand deenSINT NICOLAASGA – Het Rooms-Katholiek onderwijs bestaat op 10 november 150 jaar in Sint Nicolaasga. In anderhalve eeuw tijd is veel veranderd. ,,Toch blijven kinderen altijd kinderen en ouders altijd ouders”, zegt de huidige schooldirecteur Sjors de Wolff, ,,Dat is nooit veranderd.”

Lees meer: Katholiek onderwijs 150 jaar oud

Plaatselijk Belang doneert contributie

O01102020 SINT NYKSINT NICOLAASGA - Plaatselijk Belang Sint Nyk is niet stoffig en doet meer dan alleen dorpsverfraaiing. Het bestuur wil graag de diversiteit van de activiteiten de vereniging laten zien en hoopt dat meer mensen lid willen worden. De contributie van nieuwe leden gaat tot en met 31 december rechtstreeks naar een vereniging naar keuze.

Lees meer: Plaatselijk Belang doneert contributie

Reinier (9) jaagt op zwerfafval

schoonmaakactie 5SINT NICOLAASGA – Reinier van der Werf (9) uit Sint Nicolaasga maakt zich zorgen over de natuur. Samen met zijn vrienden Sven en Thijs Zuchowski (beiden 9) ruimt hij daarom regelmatig zwerfafval op. Op World Cleanup Day zetten ze als de ‘Afvaljagers’ samen de schouders eronder.

Lees meer: Reinier (9) jaagt op zwerfafval

Sint Nyk wordt Bloeizone

bloeizoneSINT NICOLAASGA – Sint Nicolaasga moet de komende jaren een ‘Bloeizone’ worden, een gebied dat op de Blue Zones is geïnspireerd. In deze gebieden worden mensen gezond oud. Jeltje Steneker, Trijn van der Meulen en Coby Annema uit Sint Nicolaasga zetten de schouders eronder. Dit doen zij samen met Hof en Hiem, Kear, gemeente De Fryske Marren en provincie Fryslân.

Lees meer: Sint Nyk wordt Bloeizone

Drukste zomer sinds tijden op Ulesprong

De Ûlesprong 4SINT NICOLAASGA - De Ulesprong kon deze zomer op duizenden bezoekers rekenen. Het recreatieterrein aan het Tjeukemeer was de plek om een frisse duik te nemen. Wobbe en Jellie Nieborg uit Sintjohannesga exploiteren het dagrecreatieterrein sinds deze zomer. Ze hebben de problemen uit het verleden achter zich gelaten en er een veilige plek van gemaakt, zoals ze zeggen.

Lees meer: Drukste zomer sinds tijden op Ulesprong


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!