Menu

Rust en kleinschaligheid als kracht

180727 Camping Leenstra Teroele Marijke WiebeTEROELE – ,,As it drok is, is it noch rêstich.” Trots laten moeder Marijke en dochter Silvia Leenstra de plekken op hun camping in Teroele zien. Een klein paradijs voor rustzoekers ligt verscholen achter hun boerderij aan de Troelstraweg. Aan de boorden van de Kûfurd is het goed toeven. Helemaal als de laatste bootjes huiswaarts keren en de zon verdwijnt achter het rimpelloze water. ,,Wêrom soene we simmers fuortgean, as it hjir ek eltse dei as fakânsje fielt.”

Lees meer: Rust en kleinschaligheid als kracht

,,Yntegrale fyzje is kreft Masterplan"

180713 Masterplan tekeningSINT NICOLAASGA – Sport, onderwijs en wonen zijn de speerpunten in het ‘Masterplan Sint Nyk 2018’. Met de dorpsvisie in de hand zijn inwoners van Sint Nicolaasga met de drie urgente onderwerpen aan de slag gegaan. Het masterplan stelt een denkrichting met een integrale aanpak voor. ,,Net in winskenlistje, mar realistyske sketsen om it tinken mei inoar oan de gong te krijen.”

Lees meer: ,,Yntegrale fyzje is kreft Masterplan"

Motorstichting zonder 'stoerdoggery'

180615 Joop de Hoop Oxalis DeppeiDONIAGA – Een ritje op de motor is de grote passie van Joop de Hoop en Greetje Boersma uit Doniaga. Vijf jaar geleden stonden zij aan de wieg van Oxalis Deppei 4 Kids (OD4K). Samen met andere bikers en trikers biedt de stichting hulp aan kinderen, die beschadigd zijn door ziekte, misbruik of mishandeling. ,,In glimpke fan in bern is ús ‘dank je wol’.”

Lees meer: Motorstichting zonder 'stoerdoggery'

Ienstimmich bliid mei rekraasjeplan

180531 Schets Headammen zwemmersplekDONIAGA – Watersportvereniging Sint Nic., Hengelsportvereniging Ons Genoegen, de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en Plaatselijk Belang Doniaga hebben elkaar gevonden in een nieuw plan voor de Dûnegeaster zwemplek bij de Sint Nykster jachthaven. ,,Eltse feriening hat fanút harren belang ynbring hân. Mei ús fjouweren hat dat in in plan opsmiten, wêr ’t we grutsk op binne en wêr ’t we allegear ús ferantwurdlikens yn nimme. In win-win-win-win-situaasje.”

Lees meer: Ienstimmich bliid mei rekraasjeplan

,,Herinnerings dy't altiten bliuwe"

180503 Henk Werkman Bonnie de WinterHenk Werkman (r) en Bonnie de Winter (l) op plek waar vliegtuig neerkwam (Foto: De Zakenman)DONIAGA – Veel mensen, die de oorlogsjaren bewust hebben meegemaakt, kunnen zich het neerstorten van de Amerikaanse bommenwerper op 26 november 1943 in Doniaga nog goed herinneren. De Zakenman blies met drie getuigen het stof van het verhaal over een dag vol spanning.

Lees meer: ,,Herinnerings dy't altiten bliuwe"


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!