Menu

Motorstichting zonder 'stoerdoggery'

180615 Joop de Hoop Oxalis DeppeiDONIAGA – Een ritje op de motor is de grote passie van Joop de Hoop en Greetje Boersma uit Doniaga. Vijf jaar geleden stonden zij aan de wieg van Oxalis Deppei 4 Kids (OD4K). Samen met andere bikers en trikers biedt de stichting hulp aan kinderen, die beschadigd zijn door ziekte, misbruik of mishandeling. ,,In glimpke fan in bern is ús ‘dank je wol’.”

Lees meer: Motorstichting zonder 'stoerdoggery'

Ienstimmich bliid mei rekraasjeplan

180531 Schets Headammen zwemmersplekDONIAGA – Watersportvereniging Sint Nic., Hengelsportvereniging Ons Genoegen, de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en Plaatselijk Belang Doniaga hebben elkaar gevonden in een nieuw plan voor de Dûnegeaster zwemplek bij de Sint Nykster jachthaven. ,,Eltse feriening hat fanút harren belang ynbring hân. Mei ús fjouweren hat dat in in plan opsmiten, wêr ’t we grutsk op binne en wêr ’t we allegear ús ferantwurdlikens yn nimme. In win-win-win-win-situaasje.”

Lees meer: Ienstimmich bliid mei rekraasjeplan

,,Herinnerings dy't altiten bliuwe"

180503 Henk Werkman Bonnie de WinterHenk Werkman (r) en Bonnie de Winter (l) op plek waar vliegtuig neerkwam (Foto: De Zakenman)DONIAGA – Veel mensen, die de oorlogsjaren bewust hebben meegemaakt, kunnen zich het neerstorten van de Amerikaanse bommenwerper op 26 november 1943 in Doniaga nog goed herinneren. De Zakenman blies met drie getuigen het stof van het verhaal over een dag vol spanning.

Lees meer: ,,Herinnerings dy't altiten bliuwe"

Bommenwerper stort neer in Doniaga

180503 Historische foto Doniaga Jeffries Las Vegas AvengerDONIAGA – Van de helden uit het verzet tot gruwelijkheden uit de concentratiekampen. De oorlogsjaren zijn een enorme bron van verhalen. Het ene is verfilmd en kan van minuut tot minuut worden naverteld, het andere is vrijwel onbeschreven. In november is het 75 jaar geleden dat een Amerikaanse bommenwerper neerstortte in de landerijen van Doniaga. Peter van Barneveld uit Sint Nicolaasga is juist door dit lokale verhaal geïntrigeerd geraakt. Hij hoopt dat er meer aandacht voor komt.

Lees meer: Bommenwerper stort neer in Doniaga

,,Sint Nyk warber foar De Wissel"

180418 wissel verbouw 38SINT NICOLAASGA – Sint Nicolaasga zet de schouders onder het bij de tijd brengen van stationsgebouw De Wissel. Na twee jaar van verbouwingen moet het onderkomen van de drie jeugdverenigingen veiliger en toegankelijker zijn en bovendien een veel lagere energierekening opleveren. ,,Moai dat in hiel soad Sint Nyksters hêrt ha by De Wissel.”

Lees meer: ,,Sint Nyk warber foar De Wissel"


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!