Menu

,,Wurdfiere yn Jip en Janneke-taal"

190129 Marten Klaas Brinksma microfoonLANGWEER – Pieper en portofoon liggen in het kantoor van Langweerder Marten Klaas Brinksma (36) altijd binnen handbereik. Zo’n vijftien jaar maakt hij deel uit van het brandweerkorps in zijn eigen dorp. Bovendien is hij sinds vijf jaar een van de woordvoerders van Veiligheidsregio Fryslân bij grote incidenten. ,,Yn Jip en Janneke-taal fertelle wat der bard is, is leuk en bysûnder.”

Lees meer: ,,Wurdfiere yn Jip en Janneke-taal"

,,Dream giet yn ferfolling"

181220 Sjouke Bouma Tres Vers familieSINT NICOLAASGA – Sjouke Bouma (31) droomt al van een eigen zaak vanaf het moment dat hij in het slagersvak rolde. Die droom wordt werkelijkheid als hij na de jaarwisseling verswinkel Tres Vers Sint Nicolaasga overneemt. ,,Noch mear myn eigen kreativiteit kwyt kinne.”

Lees meer: ,,Dream giet yn ferfolling"

,,Bakje tee tille is as gewichtheffe"

181220 Wietske Meijer Whisper knopSINT NICOLAASGA – Wietske Meijer (27) uit Sint Nicolaasga lijdt aan mitochondriële myopathie. Een energiestofwisselingsziekte, die haar hele leven beheerst. Ze moet omgaan met ernstige uitputtingsverschijnselen, weinig spierkracht en valt ook regelmatig flauw. Met de komst van hulphond Whisper moet de kwaliteit van leven verbeteren. ,,Ea hoapje ik myn eigen plakje te hawwen, dat kin no net.”

Lees meer: ,,Bakje tee tille is as gewichtheffe"

Sterrenschool 'stip op de muur'

181207 Klimmerbled leerlingenSINT NICOLAASGA – Flexibele omgang met schoolvakanties. Onderwijs en kinderopvang slaan handen ineen. Een leeromgeving waar ieder kind op zijn of haar eigen niveau aan de slag is. En een school die binding heeft met de buurt en het dorp. It Klimmerblêd in Sint Nyk is vier jaar bezig geweest met de speerpunten van het ‘Sterrenschool’-concept. ,,De âlde wize fan ûnderwiis past net mear by de bern fan hjoeddedei.”

Lees meer: Sterrenschool 'stip op de muur'

,,De Zakenman stiet hiel tichtby"

181107 Oude De ZakenmanSINT NICOLAASGA – Tientallen particulieren hebben zich in twee weken tijd aangemeld als ‘Vriend van De Zakenman en DeSintNykster.nl’. Met die stap steunen ze metet een geldelijke bijdrage het behoud van beide media. Opvallend is ook dat een drietal verenigingen donateur zijn geworden. ,,Ek as klubs moatte we de skouders der ûnder sette.”

Lees meer: ,,De Zakenman stiet hiel tichtby"


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!