Menu

,,De Zakenman stiet hiel tichtby"

181107 Oude De ZakenmanSINT NICOLAASGA – Tientallen particulieren hebben zich in twee weken tijd aangemeld als ‘Vriend van De Zakenman en DeSintNykster.nl’. Met die stap steunen ze metet een geldelijke bijdrage het behoud van beide media. Opvallend is ook dat een drietal verenigingen donateur zijn geworden. ,,Ek as klubs moatte we de skouders der ûnder sette.”

Lees meer: ,,De Zakenman stiet hiel tichtby"

Watersport Sint Nyk op kruispunt

181120 WSV VerenigingshavenSINT NICOLAASGA – Welke koers moet Watersportvereniging Sint Nicolaasga varen richting de toekomst? Moet de haven een prijsvechter worden of juist gaan voor recreatie? Moet er worden ingezet op groei of juist op kwaliteit? Vragen waarover de leden zich buigen. De antwoorden vormen de basis voor de toekomstvisie. ,,De leden binne belútsen en realistysk. De takomst is fansels net wat jo dreame, mar wat jo meitsje.”

Lees meer: Watersport Sint Nyk op kruispunt

,,Grutter en moaier as 10 jier werom”

180928 Blues BrothersSINT NICOLAASGA – Het stof moet even van het pak worden geblazen, maar de kleding past nog perfect. Guus Bax en Jeroen Hoekstra uit Sint Nicolaasga kruipen op 15 december, tien jaar na het memorabele concert in Het Zalencentrum, opnieuw in de huid van Elwood en Jake Blues, oftewel de Blues Brothers. Net als in de film staat de show in het teken van een goed doel, in dit geval Stichting Semmy. ,,It wurdt in Blues Brothers belibbing.”

Lees meer: ,,Grutter en moaier as 10 jier werom”

Verhalen en plotwendingen

 SINT NICOLAASGA – De 68ste allegorische optocht is een bundeling van verhalen die door de straten van Sint Nicolaasga rolt. De rode draad is bij iedere bouwer en ieder jaar gelijk. Maandenlang worden met passie en overgave bergen met werk verstouwd om op de eerste donderdag van september een praalwagen op de weg te krijgen, waar het publiek naar bewondering naar kijkt. Het plot is overal anders en verklaart de enorme emoties die vrijkomen bij het winnen van een prijs.

Lees meer: Verhalen en plotwendingen


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!