Menu

zoeken

Vrouwen van Nu is sociaal vangnet

vrouwen van nuTJERKGAAST – De afdeling Doniawerstal van de vereniging Vrouwen van Nu is actief. Met een gemiddelde leeftijd van zeventig jaar zijn de leden dan wel ouder dan de inwoners van de vroegere gemeente die als naamgever dient, maar stilzitten is er niet bij. Elke maand staat een activiteit op het programma. ,,De Vrouwen van Nu is echt in stikje fan myn libben wurden”, zegt bestuurslid Janke Postma uit Tjerkgaast (links op de foto).

Lees meer: Vrouwen van Nu is sociaal vangnet

Vrijwilliger is onmisbaar radertje

renado vrijwilligers 1SINT NICOLAASGA - Vrijwilligers zijn voor alle verenigingen onmisbaar. Dankzij deze radertjes van de samenleving kunnen mensen sporten, prettig leven en ontspannen. De Zakenman sprak met Voetbalvereniging Renado, brandweer Sint Nyk en zorginstelling Maeyekehiem, die niet zonder deze extra handen kunnen.

Lees meer: Vrijwilliger is onmisbaar radertje

“Baarch útbonkje op it toaniel”

sjoukeSINT NICOLAASGA - Slager Sjouke Bouma uit Sint Nicolaasga gaat de planken op. De eigenaar van Tres Vers speelt een van de hoofrollen in het theaterstuk Slachtvisite. De bezoekers krijgen vooraf een vijf-gangen diner waarin alles van het varken wordt geserveerd. ,,Wy slachters bonkje op it toaniel in baarch út. Wy litte de minsken sjen wat se ha iten.”

Lees meer: “Baarch útbonkje op it toaniel”

“Tusken de tsjillen opgroeid”

2021 hoekstra transport 1IDSKENHUIZEN - Hoekstra Transport uit Idskenhuizen bestaat bijna honderd jaar. Inmiddels werkt de derde generatie in het familiebedrijf. Sinds mei dit jaar is het kantoor terug in Idskenhuizen. ,,Wy ha acht jier in kantoar op ‘e Noed yn Sint Nyk hiert”, zegt Jacco Hoekstra, ,,Wy wolle graach wer op de basis in Idskenhuzen sitten. No binne we wer thús.”

Lees meer: “Tusken de tsjillen opgroeid”


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!