Menu

,,Grutter en moaier as 10 jier werom”

180928 Blues BrothersSINT NICOLAASGA – Het stof moet even van het pak worden geblazen, maar de kleding past nog perfect. Guus Bax en Jeroen Hoekstra uit Sint Nicolaasga kruipen op 15 december, tien jaar na het memorabele concert in Het Zalencentrum, opnieuw in de huid van Elwood en Jake Blues, oftewel de Blues Brothers. Net als in de film staat de show in het teken van een goed doel, in dit geval Stichting Semmy. ,,It wurdt in Blues Brothers belibbing.”

Lees meer: ,,Grutter en moaier as 10 jier werom”

Verhalen en plotwendingen

 SINT NICOLAASGA – De 68ste allegorische optocht is een bundeling van verhalen die door de straten van Sint Nicolaasga rolt. De rode draad is bij iedere bouwer en ieder jaar gelijk. Maandenlang worden met passie en overgave bergen met werk verstouwd om op de eerste donderdag van september een praalwagen op de weg te krijgen, waar het publiek naar bewondering naar kijkt. Het plot is overal anders en verklaart de enorme emoties die vrijkomen bij het winnen van een prijs.

Lees meer: Verhalen en plotwendingen

Negatief zwemadvies. Wat nu?

180816 Negatief zwemadvies UlesprongSINT NICOLAASGA - Zwemmen in het complete Tsjûkemar wordt ontraden. De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing stelde donderdag een negatief advies in voor recreatieterrein De Ulesprong, waarmee voor het complete meer geldt dat er een ernstige concentratie blauwalg aanwezig is. Milieu-inspecteur Arjen de Haas geeft tekst en uitleg.

Lees meer: Negatief zwemadvies. Wat nu?


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!