Menu

Fernijend foar takomst optocht

gaastweg 2017 verbinden 3SINT NICOLAASGA – Buurtvereniging De Gaastweg brengt tijdens de allegorische optocht van 2017 met haar praalwagen 'Verbinding' een heuse innovatie op de weg. Met een digitaal element wordt er een extra dimensie aan de wagen gegeven. ,,It is fernijend, mar ek in risiko dat we nimme.”

Lees meer: Fernijend foar takomst optocht

KPJ is bombastyk en fernijing

kpj archief 3 jaren zestigSINT NICOLAASGA – Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) Sint Nicolaasga heeft inmiddels een rijke historie met praalwagens in de allegorische optocht. Martin van der Goot heeft namens de KPJ een archief met 55 jaar beeldmateriaal aangelegd. Prachtige wagens passeren de revue, met ieder decennium wel een pronkstuk, dat op het netvlies staat gegriefd. ,,KPJ is in kweekfiver foar fanatike bouwers yn Sint Nyk.”

Lees meer: KPJ is bombastyk en fernijing

Zwaga: ,,Dit is dream dy't útkomt”

161103 Skutsje Twee GebroedersLANGWEER / GROU – Het startschot voor het SKS-kampioenschap is afgelopen zaterdag op de Pikmar in Grou gegeven. Door de nieuwe formule is het Langwarder Skûtsje het zwaarste schip in de vloot en moest er het meeste tuig worden ingeleverd. Theoretisch vecht de zwaan dit seizoen een achterhoedegevecht uit. Schipper Jaap Zwaga blaakt echter van het zelfvertrouwen en heeft stille hoop om te verrassen. ,,Sa hurd as wy no gean, ha ik noch nea syld.”

Lees meer: Zwaga: ,,Dit is dream dy't útkomt”

,,Net sa faak waarm bakje kofje"

170721 Zomerwerk Havenmeester cLANGWEER – ,,Rechts der Hafen einfahren und dann bitte links ein Platz sortieren.” De ene na de andere boot krijgt door Age en Jellie Hoekstra een aanlegplek in de passantenhaven van Langweer aangewezen. Het begint al druk te worden op de zomerse dag waarop De Zakenman-verslaggever Martin de Vries de handen uit de mouwen steekt. ,,Hoewol we lange dagen meitsje, fielt it net as wurk.”

Lees meer: ,,Net sa faak waarm bakje kofje"

Dorp helpt bij renovatie dorpshuis

17062951 Jan de Vries De HichteOUWSTERHAULE – Zeventig zonnepanelen op het dak voorzien dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule voortaan van stroom. Iets meer dan het jaarlijks verbruik van een kleine 16.000 kW wordt er mee opgewekt. De investering van zo'n 20.000 euro hoopt de beherende stichting in zo’n zes jaar terug te verdienen. De plaatsing van de zonnepanelen is een van de hoogtepunten van de verbouwing van het dorpshuis, die in de zomer van vorig jaar begon en binnenkort wordt afgerond.

Lees meer: Dorp helpt bij renovatie dorpshuis


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!