Menu

zoeken

Zonovergoten beachvolleybal KPJ

240519 KPJ beachvolleybal 6.jpg  1000

Het traditionele Beachvolleybaltoernooi van de Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) in Sint Nicolaasga op Pinksterzondag 2024 was zonovergoten. De animo was groot en daarmee is het toernooi al jaren een evenement van formaat. In totaal 42 teams schreven zich dit jaar in. Om geen teams teleur te stellen, maakten de organisatoren ruimte voor drie extra teams.

Lees meer: Zonovergoten beachvolleybal KPJ

VVI verslaat koploper

In d240518 VVI HeerenveenseBoys 8 1000e laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was het voor VVI van groot belang om een goed resultaat te halen tegen de koploper van de competitie: Heerenveense Boys. Al bij opkomst van de teams was het duidelijk dat bij de thuisclub alles uit de kast werd gehaald: een ballonnenboog, enorm veel oranje rook en heel erg veel aanwezige VVI-supporters zorgden voor de perfecte sfeer voor de mannen van vertrekkende hoofdcoach Bas Bijen.

Lees meer: VVI verslaat koploper

Drukte beachvolleybal Sint Nyk

De le240518 SintNyk KPJ beachvolleybal voorbereidingen 5 1000den van KPJ Sint Nicolaasga hadden tijdens de zomerse zaterdag van het Pinksterweekend hun handen vol aan de opbouw van het strijdtoneel van hun jaarlijkse Beachvollealtoernooi. Het parkeerterrein voor Zalencentrum Sint Nyk en een deel van de Baron van Hardenbroekstraat werd bedolven onder vrachtwagenladingen vol zand.

Lees meer: Drukte beachvolleybal Sint Nyk

De Hynstesprong met zomerreces

Scaakclub De Hynstesprong uit Sint Nicolaasga sluit seizoen 23-24 af. Van links naar rechts v. l. n. r.  Joop Schouten, Klaas Koopmans, Sjef de Leijer, Thijs de Jong, Harm Hania, Piet  Keestra en  Siep Osinga.Schaakclub De Hynstesprong uit Sint Nicolaasga heeft zijn seizoen '23-'24 afgesloten met een traditionele slotvergadering. Alle spelers konden worden gefeliciteerd met goede resultaten in de voorbije competitie en met een plezierig seizoen zonder ook maar een enkel probleem.

Lees meer: De Hynstesprong met zomerreces

Zilveren Lepel voor Reitze Faber

07091956 Friese paarden Willem WesterReitze Faber uit Sint Nicolaasga heeft van De Fryske Quadrille de Zilveren Lepel ontvangen. De onderscheiding krijgt hij voor zijn tomeloze inzet voor het gezelschap, dat met acht sjezen en Friese paarden ervoor op muziek een dans ten uitvoer brengt. Op elke sjees zit een paar in Fries kostuum. Faber is sinds 2008 instructeur van het bijzondere gezelschap, dat in binnen- en buitenland optreedt. Daarvoor was hij ook al actief.

Lees meer: Zilveren Lepel voor Reitze Faber

Opletten tijdens de skeelerles

De gratis 2405 SintNyk skeelerclinic 1 1000skeelerclinics van Schaatstraingsclub STD in Sint Nicolaasga zijn volop aan de gang. Basisschoolkinderen kunnen komende dinsdag 30 april 2024 voor de derde les aantreden. Daarna zijn er nog twee middag dat ze op een speelse en leerzame manier kunnen kennismaken met de basisprincipes, waarbij veiligheid en plezier voorop staan.

Lees meer: Opletten tijdens de skeelerles

De Paedwizer draagt vlag Sc Heerenveen

240425 Heerenveen voetbal vlagScHeerenveen DePaedwizerLeerlingen van de groepen 7 en 8 van christelijke basisschool De Paedwizer in Sint Nicolaasga hadden donderdag 25 april 2024 de avond van hun leven. In een bruisend Abe Lenstrastadion mochten zij de gigantische clubvlag naar de middenstip dragen. Het dundoek met een doorsnee van bijna tien meter, werd door bijna dertig leerlingen vastgehouden. Ze werden bijgestaan door clubmascotte Heero.

Lees meer: De Paedwizer draagt vlag Sc Heerenveen

Skûtsjesilen Langweer met stevig windje

Ste240421 Langweer Skutsjesilen c SkydroneSloten 3  1000vige wind, soms te hard, blauwe luchten en soms donkere wolken. De ingrediënten voor een spannende skûtsjesylwedstrijden op de Langwarder Wielen waren zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 volop aanwezig. De deelnemers en ook het publiek troffen het. De schippers en bemanningen van IFKS-skûtsjes maakten er een sportief en spannend startweekend van.

Lees meer: Skûtsjesilen Langweer met stevig windje


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!