Menu

Intocht Sinterklaas Langweer

2 langweer 12Sinterklaas heeft zaterdagmiddag voet aan wal gezet in Langweer.  Een grote groep kinderen stond in de oude haven klaar om Sinterklaas en zij gevolg te verwelkomen. 

De boot werd keurig aangemeerd aan de kade van het watersportdorp, Nadat wethouder Durk Durksz Sinterklaas had verwelkomd ging Sinterklaas op Americo door het dorp op naar de warme sporthal waar de kinderen  het intochtfeest konden voortzetten.

 

(Foto's: De Zakenman)

 

 Hieronder een fotoimpressie van de intocht

 

Lees meer: Intocht Sinterklaas Langweer

Intocht op Fries paard

1 sint Nyk 234Sinterklaas en zijn pieten hadden dit jaar een kaart nodig om Sint Nicolaasga te komen. Een alternatieve route was nodig omdat de A7 was afgesloten en Sinterklaas met zijn gevolg toch op tijd in het naar hem vernoemd dorp te komen. Vanaf het dak van Doniahiem werden de kinderen begroet.

Lees meer: Intocht op Fries paard

Waar komt Sinterklaas?

121116 sinterklaas Langweer 14De Goedheiligman zet na een lange reis vanuit Spanje op zaterdag 18 november voet aan wal in Dokkum, voor de landelijke intocht. Ook onze omgeving laat Sinterklaas absoluut niet links liggen. Al is zijn programma stampvol.

Lees meer: Waar komt Sinterklaas?

'Claim Kunstvertoon is verjaard'

15091653 Kunsthistorie notulenboekKunstvertoon uit Langweer, dat cursussen op het gebied van cultuur en kunstgeschiedenis aanbiedt, heeft een beroepszaak bij de raad van state verloren. Al jaren sleept er een kwestie met de gemeente Súdwest-Fryslân over oneerlijke concurrentie. Kunstvertoon had een forse schadeclaim ingediend, maar het hoogste rechtsorgaan heeft die woensdag verworpen met het argument dat het verzoek verjaard is.

Lees meer: 'Claim Kunstvertoon is verjaard'


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!