Menu

zoeken

Winderige kuiertocht rond Wielen

He240421 Langweer Skutsjekuier 6  1000t winderige en regenachtige weer hield de 75 wandelaars van de SkûtsjeKuier rond de Langwarder Wielen niet tegen. De twaalf kilometer lange tocht bood regelmatig een perfect uitzicht op de skûtsjesylwedstrijden, waaraan ruim veertig platbodems meededen. De zesde editie van de kuier telde vijf minder deelnemers dan in 2023. Een heel ander aantal dan de driehonderd wandelaars, die voor de coronaperiode meededen. De organisatie blijft positief gestemd en verwacht dat in de toekomst meer wandelaars komen.

Lees meer: Winderige kuiertocht rond Wielen

Tjerkgaast en Sloten strijden om dirigeerstok

240426 StedSleat MaestrovanOranjeIneke Bijl en Peter Bult uit Tjerkgaast doen mee aan de dirigeerwedstrijd ‘Wie wordt de Maestro van Oranje’, die tijdens het Koningsnachtconcert op vrijdag 26 april 2024 in Sloten wordt gehouden. De organisatie is in handen Muziekvereniging Stêd Sleat. In een vriendschappelijke strijd tussen Tjerkgaast en Sloten strijden zij tegen Dirkje Mous René van Dijk, beiden uit Sloten.

Lees meer: Tjerkgaast en Sloten strijden om dirigeerstok

NESKO speelt sterren van de hemel

Het 240414 SintNyk optreden NESKO 7 1000Soliste Sasha Witteveen op de contra-bas. Rechts dirigent Pim Cuijpers.Nederlands Studenten Kamerorkest, afgekort NESKO, speelde zondagmiddag 4 april 2024 de sterren van de hemel tijdens hun optreden in de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga. ,,Wij kijken met veel plezier terug op een geslaagde middag’’, aldus mede-organisator Marijke Haaksman na afloop.

Lees meer: NESKO speelt sterren van de hemel

Feestje eenjarige kledingbank

240411SintNyk kledingbank 1jaarfeest

Met een daverend feestje heeft kledingbank Smûke Hoeke in Sint Nicolaasga het eenjarig bestaan gevierd. Met activiteiten, muziek en vertier voor kinderen werd her rond De Boskrânne, waar de kledingbank onderdak heeft, een gezellige bedoening. Terwijl de volwassen feestgangers meer serieuze zak bespraken, genoten de jonge bezoekers volop van het enorme springkussen, het schminken en het maken van windlichten.

Lees meer: Feestje eenjarige kledingbank

Opnieuw katten in Tjerkgaast gevonden

Een zwart/witte poes en een cypers-witte poes, beiden van ongeveer zes maanden oud, zijn woensdag 3 april 2024 vanuit Tjerkgaast naar zwerfdierenopvang De Nomadenhof in Sneek overgebracht. Ze zijn in de in de buurt van de Gaestdyk gevonden. In de afgelopen maanden zijn meerdere kittens, poezen en katers in en rond Tjerkgaast gevonden.

Lees meer: Opnieuw katten in Tjerkgaast gevonden

Vonkenregen en explosie bij schuurbrand

240407 Idskenhuizen schuurbrandDe harde wind zorgde zondagavond 7 april 2024 voor een behoorlijke vonkenregen bij een schuurbrand aan De Ikkers in Idskenhuizen. De brandweer van Sint Nicolaasga had het vuur vrij vlot onder controle, maar moest met een extra straal wel de daken van de twee-onder-een-kapwoning nathouden. De vonkenregen vanuit het schuurtje dwarrelde precies over de beide huizen heen en daarna dwars over de straat.

Lees meer: Vonkenregen en explosie bij schuurbrand

Huize Boschoord staat te koop

18110251 SIntNyk Boschoord exterieurJonkheer mr. Tjalling van Eysinga heeft Huize Boschoord in Sint Nicolaasga te koop gezet. „Als je tot de conclusie komt dat het geen toekomst heeft, moet je het anders doen”, zegt de man van adel, die na de brand in 2022 van zijn woonboerderij De Strooien Hut in het monumentale pand woont. Hij groeide er op met zijn ouders mr. Cees van Eysinga en Maria barones van Harinxma Thoe Slooten, die er sinds 1968 woonden. Na hun vertrek werd Boschoord een luxe Bed and Breakfast met acht kamers.

Lees meer: Huize Boschoord staat te koop

Brandweer via pont naar brandbult

240401 Boornzwaag brand bult boerderij pontEen rokende brandbult op een boerenerf aan de Mûzekamp in Boornzwaag heeft de vrijwilligers van Brandweer Joure op Paasmaandag het nodige werk bezorgd. De melder zag op afstand rookwolken bij de boerderij en belde de hulpdiensten. De blusploeg ging via de pont over de Langwarder Feart naar de plek des onheils toe.

Lees meer: Brandweer via pont naar brandbult

Met palmpasenstok door de kerk

240324 SintNyk Palmpasen ItKlimmerbled 4 1000Ruim 150 kinderen van basisschool 'It Klimmerblêd' kwamen zondag 24 maart 2024 met hun versierde palmpasenstok op bezoek in de rooms-katholieke kerk van Sint Nicolaasga. Dat gebeurde ter gelegenheid van Palmzondag, die de start de Goede Week en ook het begin van de Paasweek markeert.

Lees meer: Met palmpasenstok door de kerk


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!