Menu

Lot tweeling-beuken onzeker

17090651 Haulsterweg schade aan beukHet is nog de vraag of de rode beuk aan de Haulsterweg tussen Haskerhorne en Ouwsterhaule de aanrijding met een mobiele kraan overleeft. De bast raakte op 28 augustus aan de onderzijde flink beschadigd. Samen met een beuk aan de andere kant van de weg vormt de boom een nauwe doorgang, waar automobilist extra voorzichtig rijden.
Lees meer: Lot tweeling-beuken onzeker

Oud-muzikanten in reünieconcert

Simmerconcert CrescendoMuziekvereniging Crescendo uit Idskenhuizen viert dit jaar haar zeventigjarige bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum wordt op zondag 12 november een bijzonder concert georganiseerd. Crescendo probeert daar zoveel mogelijk oud-leden met een muziekinstrument voor op te trommelen.

Lees meer: Oud-muzikanten in reünieconcert

Optocht Sint Nyk verbindt

juryrapport optocht 2017De wagenbouwers waren zaterdagavond massaal naar Het Zalencentrum gekomen voor de uitleg van de jury over de uitslag. De jury schrijft in haar rapport 'Hoewel de optocht nooit een thema heeft, leek het er op dat de wagenbouwers dit jaar op verschillende wijze ook verbinding zochten. Verbinding met de natuur, verbonden aan elkaar, het dorp of via het lasapparaat. Kennelijk is het toch een tijdsbeeld dat we, of dankzij de meest moderne communicatiemiddelen, toch het menselijk contact missen.'

Lees meer: Optocht Sint Nyk verbindt


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!