Menu

Kerkdeur krijgt winterlaagje

181016 Wiebe Leenstra schildert deur staandSchilder Wiebe Leenstra uit Teroele heeft de grote eikenhouten deuren van de katholieke kerk in Sint Nicolaasga nog van twee dunne laklagen voorzien. Nog net voor de winter haar intrede doet. In het voorjaar volgt de dikkere definitieve laag. 

Lees meer: Kerkdeur krijgt winterlaagje

Wisseling kunst De Oorspong

181008 Exposities De OorsprongDe expositie in hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga heeft plaatsgemaakt voor de uitstalling van werken van drie nieuwe kunstenaars. Tot en met 11 februari maken Corine van de Linde, Reiny Bourgonje en Ian Jongeriusgebruik van de ruimte die aan Stichting Keunst en Keur wordt geboden.

Lees meer: Wisseling kunst De Oorspong

Groter dan het woninkje zelf

18101053 500De reclamedoeken zijn bijna groter dan het woninkje aan het Westend in Sint Nicolaasga zelf. TN Slopen en Saneren in Scharsterbrug en Kramers Bouwbedrijf in SInt Nicolaasga hebben een toplocatie langs de drukke doorgaande weg van Spannenburg naar de A6. Ze staan op het punt om los te gaan met de werkzaamheden. Het huis uit begin 20ste eeuw wordt gesloopt. Op de plek komt een nieuwe woning, waarin een van de erfgenamen van de vorig jaar overleden eigenaar Hendrik de Ree (93) komt te wonen. De toekomstige bewoners, omkesizzer Ivonne de Ree en Bernard Graafsma, laten hun huis een eindje van de weg af bouwen.

Foto: Noordoost.nl

Project ‘Verkeersflits’ voor scholieren

friesland beweegt je 20Voor de leerlingen R.K.  basisschool it Klimmerblêd  stond  donderdag  een verkeersproject op het programma. Het project heeft de naam ‘Verkeersflits’.

De ‘Verkeersflits’ is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills en Tjinco Leer in het Verkeer. 

Bij de verkeersflits kreeg  elke groep 2 uur verkeersles.  Groep 1 en 2 kregen de les ‘Leer in het verkeer’. Het gebruikte lesmateriaal is gebaseerd op Dick-Bruna illustraties. Kleuters uit groep 1 en 2 oefenden een aantal basisvaardigheden in het verkeer.

Groep 3 en groep 4 oefenden op het schoolplein de fietsvaardigheden en kregen in de klas aanvullende theorie. In groep 5 en 6 werd het thema remweg  behandeld. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage werden behandeld.. De dodehoek werd behandeld aan de hand van een grote tractor met aanhanger. De groepen 7 en 8 behandelden afleiding op de fiets. ‘Op de fiets even niets’ is een interactieve verkeersles waarbij in gesprek met en met name tussen de leerlingen het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. Wat doet het bellen, sms’en en muziek luisteren met je verkeersgedrag?

Door het organiseren van de ‘Verkeersflits’  hoop it Klimmerblêd en de organisatoren dat de leerlingen zich op een veilige( manier door het verkeer zullen bewegen.   (foto's: De zakenman)

friesland beweegt je 17 friesland beweegt je 44friesland beweegt je 49friesland beweegt je 83

 

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!