Menu

zoeken

Gelezen: Stap voor stap op weg

Bezoekers van de open dag van het vernieuwde ijsstadion Thialf in Heerenveen. Het complex is voor 38 miljoen euro verbouwd. Met allerlei maatregelen, zoals 5.000 zonnepanelen op het dak, moet het gebouw in 2020 zelfvoorzienend in energie zijn. Tijdens de drukbezochte open dag werden diverse demonstraties gegeven van onder andere shorttrack- en langebaanschaatsen maar ook van kunstrijden en schoonrijden. Bezoekers konden ook zelf rondjes op de vierhonderdmeterbaan en in de ijshockeyhal schaatsen.SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus (19) uit Sint Nicolaagsa speelde zichzelf vorige maand goed in de kijker. Zij reed maar liefst drie persoonlijke records en pakte het brons op de 500 meter. Dit weekeinde hoopt ze bij de nationale sprintvierkamp in Thialf opnieuw te verrassen.

Lees meer: Gelezen: Stap voor stap op weg

Fietscontrole op It Klimmerblêd

f201120 fietscontrole klimmerbled 7Vrijdag 20 november was de jaarlijkse fietscontrole op ‘It Klimmerblêd’. In de donker herfst- en wintertijd is het belangrijk om op een veilige fiets naar school te gaan. Daarom wordt er jaarlijks in deze tijd een fietscontrole uitgevoerd op school door onder andere Nota Tweewielers, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

Lees meer: Fietscontrole op It Klimmerblêd

Videoboodschap van Sinterklaas

Sinterklaas 2015 421Sinterklaas heeft donderdagavond een videoboodschap voor de kinderen uit Sint Nicolaasga en omstreken ingesproken. Hierin vertelt hij de kinderen alles over de kleurplaten, nu hij niet in het Zalencentrum kan komen. Enkele kleurplaten zijn al ingeleverd, maar Sinterklaas verwacht de komende dagen nog heel veel tekeningen te ontvangen..Inleveren kan op school, maar ook bij Jumbo Jan Altenburg in Sint Nicolaasga..

Klik hier om de videoboodschap van Sinterklaas te zien.

Gelezen: Maeykehiem in coronacrisis

180118 Maeykehiem vlagSINT NICOLAASGA - De coronacrisis blijkt voor de bewoners van Maeykehiem niet alléén maar vervelend. Het coronavirus zorgt voor veel stress, maar er zijn ook verstandelijk beperkten die baat hebben bij de toegenomen rust. De Leeuwarder Courant was op bezoek bij de zorginstelling in Sint Nicolaasga.

Lees meer: Gelezen: Maeykehiem in coronacrisis


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!