Menu

zoeken

Burendag op zes locaties

logo burendag 2020 rgb grootOp zes plekken in het werkgebied van DeSintNykster.nl komen op zaterdag 23 september 2023 buren bijeen om Burendag te vieren. In Langweer, Scharsterbrug en Sint Nicolaasga worden activiteiten georganiseerd. Het initiatief voor de Burendag komt van het Oranjefonds en koffiefabrikant Douwe Egberts, die zijn wortels in Idskenhuizen heeft. In heel Friesland zijn iets over de vijfhonderd initiatieven aangemeld.

Lees meer: Burendag op zes locaties

Nagenieten optocht met prijsuitreiking

230916 SintNyk VVV Optocht uitslagavond 8 1000Nog even nagenieten met foto’s van de prijsuitreiking van de Allegorische Optocht zaterdag 16 september 2023 in het Zalencentrum in Sint Nicolaasga. De opkomst was traditiegetrouw overweldigend. Iedere wagenbouwer wilde uit de mond van spreekstalmeester en heraut Yme Nota wel horen wat de jury van zijn of haar creatie vond.

Lees meer: Nagenieten optocht met prijsuitreiking

Uitverkoop boeken Maeykes bieb

Maeykes BibliotheekMaeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga houdt donderdag 21 september 2023 uitverkoop van alle boeken. De prijs voor één exemplaar is vijftig cent. Tien stuks kunnen voor 4,50 europ de deur uit. De bieb aan de Rengerstraat in Sint Nicolaasga sloot op vrijdag 16 juni 2023 de deuren.

Lees meer: Uitverkoop boeken Maeykes bieb

Auto kaartenbezorgster rolt in sloot

30915 SIntNyk Westend ongeval 1000Tijdens het rondbrengen van kaarten is een oudere vrouw uit Sint Nicolaasga met de schrik vrijgekomen, maar haar auto rolde in de sloot. Ze had de wagen in de berm geparkeerd, maar vergat de handrem er op te zetten. Een poging om in de rijdende auto te springen mislukte. Bij de actie kwam haar voet onder een van de wielen. Wonderwel raakte ze niet gewond. Ze is door ambulancepersoneel gecontroleerd.

Lees meer: Auto kaartenbezorgster rolt in sloot

''Amerikaanse boerderij op monumentenlijst''

D230617 Scharsterbrug Amerikaanse boerderij SidovanderWerf opzoldere Amerikaanse boerderij in Scharsterbrug moet op de gemeentelijke monumentenlijst. Tijdens de jaarlijkse Monumentendag zaterdag 9 september 2023 kwam Jacob van der Vaart van de Boerderijenstichting Fryslân met dat advies. Hij vindt dat de gemeente best trots op het inmiddels honderdjarige bouwwerk mag zijn. Het was de allereerste boerderij in Nederland, die naar Amerikaans model is gebouwd.

Lees meer: ''Amerikaanse boerderij op monumentenlijst''


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!