Menu

Waarschuwing blauwalg Langweer

16081159 blauwalgDe Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) heeft afgelopen woensdag een waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalgen afgegeven voor het strandje in Langweer. Op die plek aan de Langwarder Wielen zijn verhoogde concentraties van de bewuste bacteriën gemeten. Om de week wordt gekeken of de waarschuwing in stand blijft, wordt ingetrokken of wellicht aangescherpt. 

Lees meer: Waarschuwing blauwalg Langweer

Brandalarm door bakken tosti

07042857 Brandweer auto frontDe brandweerkorpsen van Langweer en Sint Nicolaasga werden donderdagmiddag gealarmeerd omdat het brandalarm bij Maeykehiem aan deTsjillânleane in Langweer afging. De bluswagens konden desalniettemin in de kazerne blijven. Drie minuten later kwam de melding dat het een loos alarm betrof. Het automatische brandmeldingssysteem ging af bij het bakken van tosti's. 

(Archieffoto: Noordoost.nl

In beeld: Dorsen van graszaad

 

zomer 2019 13De afgelopen droge periode hebben de gebroeders De Jong uit Tjerkgaast en Dijken benut om graszaad te dorsen. Voor de werkzaamheden op het land werd Loonbedrijf Us-Bilang uit Hoornsterzwaag ingeschakeld. Fotograaf Thewes Hoekstra volgde voor DeSintNykster.nl het proces

Lees meer: In beeld: Dorsen van graszaad

Politie: Rustig skûtsjefeest

190802 Vlag in top LangweerTijdens de festiviteiten rondom het skûtsjesilen in Langweer hebben zich volgens woordvoerder José van Gijssel van Politie Noord-Nederland geen grote incidenten voorgedaan. ,,Er zijn geen aanhoudingen verricht", vertelt zij. In dorpsstraat de Buorren waren verschillende live-optredens. Vele honderden feestgangers waren in Langweer te vinden.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: Langweer viert groots skûtsjefeestHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!