Menu

Natte, maar prachtige skûtsjedei

090818 skutsjesilen langwar 109Ondanks een nat einde van het skûtsjesilen werd het een prachtige dag op en rondom de Langweerder Wielen. Al vroeg werd er gezocht naar een mooi plekje op het meer om de wedstrijd goed te bekijken. Ook op de oevers was het druk. Bij het strandje stonden de toeschouwers rijen dik en op de nieuwe pier had het publiek prachtig overzicht.

Lees meer: Natte, maar prachtige skûtsjedei

Blauwalg Ulesprong Sint Nyk

16081158 blauwalgDe Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing heeft voor het eerst deze zomer een blauwalg waarschuwing afgegeven voor recreatieterrein De Ulesprong in Sint Nicolaasga. Uit de meetgegevens blijkt dat de waarden te hoog zijn, waardoor zwemmers de kans hebben op huidirritatie en maag- of darmklachten.

Lees meer: Blauwalg Ulesprong Sint Nyk

Modelwoning de lucht in

180806 Meer van EysingaDe betonvloer is gestort en de muren van de eerste woning van het recreatieplan 'Meer van Eysinga' staan. Ook is met het asfalteren van de wegen en het realiseren van een toegangspoort een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de uitbreiding op landgoed Eysinga State.

Lees meer: Modelwoning de lucht in


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!