Menu

zoeken

Weg Tjerkgaast siert fietsboek

230330 Fietsboek omstreken FredVeenstra"Het fraaie fietspad op de omslag van de anderhalve kilo wegende ode aan het beste fietsland ter wereld” is bij Tjerkgaast gefotografeerd. Het is De Koai in Tjerkgaast, de ruilverkavelingsweg die vlak langs mechanisatiebedrijf Tjitte de Wolff de landerijen richting Sleatemermar induikt. De makers van het boek, Esther de Lange en Merijn Heijn, overhandigden burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren op die locatie een exemplaar van het kloeke boek.

Lees meer: Weg Tjerkgaast siert fietsboek

Nieuwe speeltoestellen haven

WSV Sint Nyk jaarvergadering 2 1000De gerenoveerde speeltoestellen van de opgeheven openbare basisschool De Beuk in Sint Nyk krijgen zaterdag 15 april 2023 een nieuwe plek op het haventerrein. Vrijwilliger Fimme Kuipers van Watersportvereniging Sint Nicolaasga nam de restauratie voor zijn rekening.

Lees meer: Nieuwe speeltoestellen haven

Studenten spelen voor Oekraïne

180406_Nesko_studentenorkest_Sint_Nyk.jpgHet Nederlands Studenten Kamerorkest Nesko speelt op zaterdag 15 april 2023 in Sint Nicolaasga. De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor hulp aan vrouwen en meisjes in Oekraïne. De klassieke kamermuziek is de basis voor een gevarieerd programma onder leiding van dirigent Sander Teepen.

Lees meer: Studenten spelen voor Oekraïne

Ursela Lolkema (BBB) in Staten

230324 BBB UrselaLolkema Ouwster NijegaUrsela Lolkema uit Ouwster-Nijega komt voor de BoerBurgerBeweging in de Provinciale Staten van Friesland. Ze stond op een negende en vanwege de verpletterende verkiezingswinst dus op een verkiesbare plek. Lolkema heeft een makelaardij in Heerenveen en is beëdigd register-makelaar-taxateur.

Lees meer: Ursela Lolkema (BBB) in Staten

Renovatie Janeslootbrug Langweer los

230321 Langweer Janeslootbrug 3Postbestellers op de scooter en scholieren op de fiets maken volop gebruik van de reservepont nu het wegdek van de Janeslootbrug in Langweer onder handen wordt genomen. Automobilisten moeten een flink eind omrijden. In Langweer is daar wel even over geklaagd, maar ,,ze zullen even op hun tanden moeten bijten’’.

Lees meer: Renovatie Janeslootbrug Langweer los


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!