Menu

zoeken

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 2  1000Het honderdjarig bestaan van KPJ Sint Nyk is in het weekend van vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023 groots gevierd. De reünie met oud-bestuursleden op vrijdagavond, op de zaterdag een middagvullend programma voor leden door Sint Nyk, die eindigde met een feestelijke namiddag en avond. Tel daar nog eens een prachtig jubileumboek bij opresultaat: een fantastisch weekend, aldus het KPJ-bestuur.

Bestuursleden en oud-bestuursleden gingen vrijdagavond terug naar “die goede,. oude tijd”. Onder het genot van een KPJ-gebakje begon de avond vol met herinneringen. Leuke en grappige foto's werden bewonderd en verschillende momenten werden uitgewisseld. In de KPJ-kamer van De Wissel was de “trip down memory lane” met een grote verzamleing foto’s te bewonderen en een film van de optochtwagens van de jaren '60 tot en met '90.

Na een woordje van voorzitster Sjoukje Visser klonken de champagneglazen. De avond was compleet met de photobooth, waar alle (oud-)bestuursleden met elkaar op de foto konden. Tot in de late uurtjes werd er gedanst en gelachen. Kortom een zeer geslaagde en gezellige reünie, waarop ook een oude vlag van de voorloper van de KPJ, de Jonge Boerenbond, werd aangeboden.

“KPJ Busfertier”
De zaterdagmiddag stond in het teken van “KPJ Busfertier”. Twee bussen stonden klaar om de groepen van de ene locatie naar de andere te vervoeren. Het ‘fertier’ startte in het Zalencentrum met de inschrijving, waar de deelnemers ook hun buskaart ontvingen.

De eerste halte was de rooms-katholieke kerk in Sint Nyk, waar een interview werd afgespeeld met (oud-)bestuursleden. Deze (oud-)bestuursleden vertelden over hun mooiste herinneringen. De deelnemers stapten na deze halte weer de bus in, waar de busconducteurs de tickets scanden. Met groot enthousiasme zongen de passagiers het feestlied "Lang zullen ze leven" voor de jubilerende vereniging. De tweede halte was De Wissel. Daar stond de “trip down memory lane” en ook de wagenbouwfilm voor de deelnemers klaar. Een gebakje kon hier natuurlijk niet ontbreken.

“Kreatieve Dei”
De derde halte bevond zich op het plein. Bij deze halte waren meerdere activiteiten te vinden. In het Wapen van Friesland stond Toanielselskip Sint Nyk klaar om de deelnemers te laten meedoen aan de "Kreatieve Dei", die de KPJ jarenlang organiseerde en in die tijd een begrip was. Van toneelspelen tot improviseren, van alles kwam tijdens "Kreatieve Dei" voorbji. De deelnemers moesten door middel van het moordspel hun improvisatievermogen aan het werk zetten. Dit zorgde voor leuke en grappige taferelen.

Spijker op de kop
In Bar De Gaast stonden Age und Wallem klaar met het Oktoberfest. De deelnemers moesten laten zien wie het beste de spijker op de kop kon slaan. Onder het genot van een biertje was dit ook een groot succes. De derde activiteit vond plaats in de VVV-loods. De Vereniging voor Volksvermaken, die onder andere de Merke en de jaarlijkse Allegorische Optocht organiseert, had een uitdaging voor de deelnemers: van zeven foto's van wagens die zijn gebouwd, moesten ze raden in welk jaar de wagen was gebouwd.

Na de VVV-loods was Manege de Oorsprong de volgende bushalte. Waar hier anders paarden in de bak hun kunstje mogen doen, konden de deelnemers hier hun volleybalkunsten tonen. Vervolgens zorgde een broodje beenham hier voor de inwendige mens.

Lieftallig
Daarna gingen de deelnemers naar de laatste bushalte met een activiteit: het clubgebouw van voetbalvereniging Renado. De quizmaster en zijn lieftallige assistente stond hier klaar met een quiz over de geschiedenis van de KPJ. De deelnemers moesten per vraag een bord omhoog houden met het juiste antwoord. De spanning was hoog, want alle groepen wilden uiteraard met de winst richting het Zalencentrum gaan.

Na de quiz in de Renado-kantine vertrok de bus naar de eindhalte: het Zalencentrum. Zanger en entertainer Sipke de Boer maakte er direct een gezellig feest van. In het voorste zaaltje van het Zalencentrum konden de bezoekers de wagenbouwfilm bewonderen en op de foto gaan in de photobooth. Als kers op de taart zorgde de band LEAD er laer op de avond voor dat het dak eraf ging.

Het bestuur van de KPJ kijkt terug op een fantastisch weekend. ,,We hopen dat heel Sint Nyk er net zo van genoten heeft als wij. Op naar de volgende honderd jaar!’’

  • Het KPJ-jubileumboek is bij de Jumbo te verkrijgen.

Foto's Menno Dijkstra

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 1  1000

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 3  1000

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 4  1000

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 5  1000

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 6  1000

231125 SintNyk KPJ jubileumfeest 7  1000

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!