Menu

zoeken

Varkenshart voor biologieles

230205 Balk Bogerman varkenshart in biologielesEen bijzondere levering had Sjouke Bouma van TresVers in Sint Nicolaasga met 35 varkensharten aan csg Bogerman in Balk. Ze werden gebruikt in de biologielessen van dorpsgenote Marieke de Vries, die daarmee haar leerlingen op aanschouwelijke wijze laat zien dat varkensharten heel veel op mensenharten lijken.

Lees meer: Varkenshart voor biologieles

Harry Nota stopt eerder met De Zakenman

230202 DeZakenman vp nr2 2023Gezondheidsproblemen zijn de reden voor Harry Nota om eerder te stoppen met het redigeren van dorpsblad De Zakenman. Na een kort verblijf in het ziekenhuis is hij inmiddels weer thuis. Herstel zal de nodige tijd in beslag nemen. Na veertig jaar zou hij heel 2023 nog de dorpskrant maken, maar daar komt nu voortijdig een einde aan.

Lees meer: Harry Nota stopt eerder met De Zakenman

Onderhoud Janeslootbrug dit voorjaar

Pleziervaarders op de Jaansleat ter hoogte van de Janeslootbrug bij Langweer.Het wegdek en de taludtrappen van de Janeslootbrug over de Jaansleat bij Langweer worden komend voorjaar aangepakt. De asfaltverharding aan beide zijden wordt vernieuwd, net als de slijtlaag op het brugdek zelf. Ze verkeren in slechte staat. Uitstel van de werkzaamheden is niet verantwoord. Tegelijk worden twee van de vier verzakte taludtrappen aangepakt. De andere twee verdwijnen.

Lees meer: Onderhoud Janeslootbrug dit voorjaar

Polen op rooftocht in Sint Nyk

230201 Akkrum PolenoprooftochtDe buit staat klaar om te worden afgevoerd.Een professionele Poolse bende is dinsdagnacht in Sint Nicolaasga op rooftocht geweest. Ze werden rond 03.00 uur voor het eerst gesignaleerd en even na zessen ov er de voet gelopen, waarna ze inderhaast zijn weggereden. Twee bestelbussen van timmermannen zijn leeggeroofd. Een deel van de buit stond klaar om te worden afgevoerd, maar is weer terug naar de eigenaar. De helft van het gereedschap van de tweede gedupeerde is weg.

Lees meer: Polen op rooftocht in Sint Nyk


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!