Menu

zoeken

Zonovergoten vrouwendag Renado

230515 SintNyk Renado Vrouwendag 2 1000De vrouwen van voetbalvereniging Renado in Sint Nyk troffen het met hun Women’s Day. De zonovergoten dag werd door de activiteitencommissie aangegrepen om de jaarlijkse “moeder – vriendinnen – vrouwen – beppe – dag” te organiseren. Immers, de heren voetballers zijn door het seizoen heen veel trainings- en voetbaldagen onderweg. Dus hoogste tijd, zo vond de commissie, om juist op Moederdag iets terug te doen voor de dames,

Lees meer: Zonovergoten vrouwendag Renado

Jan Bosma, een leven met paarden

Jan Bosma uit Sint Nicolaasga met zijn Friese paarden. Op de achtergrond de AgriShop en de werkplaats van Bosma Melkveetechniek.Met Jan Bosma uit Sint Nicolaasga is een van Nederlands tuigpaardiconenen overleden. Jarenlang draaide hij bijzonder sterk mee op de concoursvelden. Ook in de fokkerij was hij bijzonder succescvol. Vlak voor zijn 83ste verjaardag overleed hij, op donderdag 4 mei 2023. Het afscheid met twee Friese paarden voor de zwarte rouwkoets was zoals het moest zijn. Stapvoets ging het, vanaf de winkel van Bosma Groene Vakzaak, waar de condoleance plaatsvond, naar de rooms-katholieke kerk, waar hij op het kerkhof is begraven.

Lees meer: Jan Bosma, een leven met paarden

Kabouter van sokkel geschopt

230513 SintNyk kabouterpad 1000Een van de nieuwe houten beelden op het kabouterpad rond de Amazonasvijver in de Vegelinbossen in Sint Nyk is van zijn sokkel geschopt. Twee weken geleden hadden vrijwilligers de vrolijk geschilderde kabouter geplaatst. Het beeld is verdwenen, waarschijnlijk door de daders meegenomen.

Lees meer: Kabouter van sokkel geschopt


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!