Menu

,,Hannel op syn Sint Nyksters"

180209 De MarktloadsSINT NICOLAASGA – Sint Nykster Hendrik Boonstra biedt op Kade 14 maximaal veertig stellingkasten aan, die met handelswaar kunnen worden gevuld. Iedereen kan een kast huren, zijn of haar spullen er in plaatsen en een prijs op de producten stickeren. Vier keer per week opent ‘De Marktloads’ de deuren. Boonstra verkoopt, rekent af en betaalt de huurder uit. ,,Mei it houtkacheltsje oan kinne de minsken yn dit smûke hok strúne en sneupe yn âld en nij guod.”

Lees het complete artikel in De Zakenman editie 3 van aankomend weekend. 

Obs De Beuk weg uit Sint Nyk

080218 DE BEUKSINT NICOLAASGA - Het openbaar onderwijs verdwijnt na augustus 2019 uit Sint Nicolaasga. De openbare basisschool De Beuk oriënteert zich op een fusie met een van de andere scholen van Onderwijsgroep Primus. Het gaat dan om ‘t Swannestee in Langweer of De Brêge in Scharsterbrug.

Lees meer: Obs De Beuk weg uit Sint Nyk

Schaatsspanning stijgt

180207 IJsbaan IJsclub Donia schaatsspanning openSINT NICOLAASGA - De nachtvorst zorgt inmiddels voor een laagje ijs op het water. De kans dat er wellicht op ondergelopen weilanden of ijsbaantjes kan worden geschaatst neemt toe. Bij IJsclub Donia uit Sint Nicolaasga liggen de draaiboeken klaar, al is er wel een groot vraagteken.

Lees meer: Schaatsspanning stijgt

Weer vraag uitstel Lelystad Airport

12011655 Vliegtuig sporen condensJOURE / WOLVEGA - Wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf en Durk Durksz van De Fryske Marren hebben wederom gepleit voor uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. In een overleg met minister Cora van Nieuwenhuizen hebben ze een eerder verstuurde brief verdedigd, waarin openstelling van het vliegveld pas kan plaatsvinden als de herinrichting van het luchtruim is geregeld. 

Lees meer: Weer vraag uitstel Lelystad Airport

Stil protest zwerfvuil Langweer

180202 Blikjes zwerfafval Langwarderdyk LangweerLANGWEER - Het blijft een mysterie wie de blikjes op de takken langs de Langwarderdyk in Langweer heeft geplaatst. Het opvallende beeld vormt een stil protest tegen zwerfafval. Ook Wiep van Ruiten uit Langweer blijft geheimzinnig. Zelf is ze er niet verantwoordelijk voor, maar het onderstreept wel haar doel om de bewustwording rond zwerfvuil te vergroten. In het dorpsblad riep ze Langweerders op om de omgeving schoon te houden. Inmiddels hebben acht sympathisanten zich bj haar aangesloten. Zij vormen het schoonmaakploegje 'Opgeruimd staat netjes'.

Lees meer: Stil protest zwerfvuil Langweer


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!