Menu

Specialist in niet-alledaagse handel

181012 Rumpff Trading trailerSINT NICOLAASGA – Sint Nyksters met een oog voor niet alledaagse dingen zien af en toe de meest bijzondere voertuigen in het dorp voorbij komen. Achter het stuur van oldtimers, tuktuk of foodtruck zit vaak Jan Wiete Rumpff om even de tank vol te gooien of een testritje te maken. Samen met zijn vrouw Mariska heeft hij een handelsbedrijf in Sint Nicolaasga. ,,Je verkoopt vaak een stukje emotie.”

Lees het complete verhaal in De Zakenman editie 19 van aankomend weekend. 

(Foto: De Zakenman)

Excelsior komt met Fries filmconcert

181012 Poster ExcelsiorOUWSTERHAULE - Muziekvereniging Excelsior uit Ousterhaule verzorgt op zaterdag 3 november een bijzonder optreden. Samen met zanger Syb van der der Ploeg, bekend van De Kast, en regisseur Steven de Jong wordt een uniek Fries filmconcert verzorgd. ‘Film & Muzyk fan Fryske grûn’ wordt in het kader van Kulturele Haadstêd 2018 gehouden.

Lees meer: Excelsior komt met Fries filmconcert

'Slijtage oorzaak brugstremming'

11082164 Brug ScharsterrijnSCHARSTERBRUG - Versleten onderdelen hebben vorige week voor de storing en de stremming van de Scharsterrijnbrug in de A6 gezorgd. Woensdag werden de zogenoemde spileindschakelaars van de brug vervangen. Een dag later ontstond er een storing waardoor de slagbomen naar beneden bleven. Het euvel op de weg werd na een half uur door een monteur verholpen. De vaarweg bleef vier dagen gestremd voor het schepen die niet onder de brug door kunnen.

Lees meer: 'Slijtage oorzaak brugstremming'


Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!