Menu

zoeken

Van rups naar vlinder.

rups henk 2SINT NICOLAASGA - Bijna veertien dagen geleden ontdekte Henk Waterlander uit Sint Nicolaasga in een venkelplant op de volkstuin een rups van de Koninginnenpage. De prachtige vlinder is in het Noorden nog vrij zeldzaam, maar rukt wel steeds meer op en is ook in Friesland steeds vaker te bewonderen.

Lees meer: Van rups naar vlinder.

Langweerder: kans op Mooiste Truck

Foto: TruckstarUit meer dat 1.400 aanmeldingen is Eric Jellesma (33) uit Langweer met zijn Scania R450 genomineerd voor de Mooiste Truck 2021 van Nederland. In de categorie Open Voertuigen dingen nog twee anderen vrachtwagens mee. De lezers van het Truckstar Fotoboek hebben de keus gemaakt. Normaliter maken de verkiezingen onderdeel uit van het drukbezochte Truckstar Festival op het TT-circuit in Assen, maar dan mag vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Lees meer: Langweerder: kans op Mooiste Truck

Vrouw redt bestuurder uit rietkraag

210717 autoinrietkraagEen inwoonster van Sint Nicolaasga heeft zaterdagavond een automobilist gered, die vanaf rijksweg A6 met hoge snelheid in de rietkraag van het Tjeukemeer was gereden. Ze lag met haar boot  aan het eiland Ganzetippe afgemeerd, precies tegenover de plek van het eenzijdig ongeval. De vrouw sprong direct na de klap in het water en zwom naar de plek des onheils. 

De chauffeur is met verwondingen ter controle  naar het ziekenhuis vervoerd. De  vrouw zelf liep lichte blessures op door het scherpe riet en bossages. Ze is zelf weer naar de boot gezwommen.
 
Politie De Fryske Marren is vol lof over de inzet van de inwoonster van Sint Nicolaasga. ,,Chapeaux voor dit kordate optreden'', aldus een woordvoerder, die over een ,,heldhaftige'` actie spreekt.
 
Foto: Politie De Fryske Marren 

Plotse overname Portena Logistiek

10052264 TruckAanhangerPortenaLogistiekDe plotselinge overname van Portena Logistiek door een grote Nederlandse transporteur gaat grotendeels aan Langweer voorbij. Het bedrijf is al sinds jaar en dag in Heerenveen gevestigd, maar de wortels liggen aan de invalsweg van het watersportdorp, op de plek waar Maeykehiem zijn boerderijachtige opvang heeft staan. Grondlegger Lyckle Portena, die tot hoge leeftijd in zorgcentrum Doniahiem in Sint Nyk woonde, startte daar in 1932 zijn eigen transportbedrijf met veemopslag. Nu telt het bedrijf 250 medewerkers, 150 vrachtwagens en 180 trailers.

Lees meer: Plotse overname Portena Logistiek


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!