Menu

zoeken

Sint Nyk: ,,Zanddorp in de vaart’’

240323 SintNyk jaarvergadering WSV 1In een kleurrijk verhaal schetst journalist Albert van Keimpema uit Tjerkgaast een portret van een ,,bloeiende Watersportvereniging Sint Nyk’’, die ,,het zanddorp in de vaart houdt’’. In zijn lijfblad Fries Journaal passeert de ontstaansgeschiedenis de revue en ook de komst van Rimke Postma, die als eerste vrouwelijke voorzitter Jacob Jellesma (77) is opgevolgd.

Lees meer: Sint Nyk: ,,Zanddorp in de vaart’’

Zonnige feestweek 40 jaar Doniahiem

240517 SintNyk Doniahiem reunie 40jaar 5  1000

De feestweek van het jubilerende zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga heeft het in alle opzichten getroffen. Het zonnige weer van zaterdag 18 mei 2024 maakte van de voorjaarsmarkt een mooie afsluiter. De huldiging van de vrijwilligers met muzikale bingo was een voltreffer. De High Tea voor alle inwoners was een succes met als topper de reünie, waar tachtig medewerkers en oud-medewerkers op afkwamen.

Lees meer: Zonnige feestweek 40 jaar Doniahiem

“Noarderljocht: om stil by te stean”

240510 Scharsterbrug Noorderlicht c YennyMiedema liggend 1000Ek wol ta har eigen ferwûndering hat Yenny Miedema út Sint Nyk freedtejûn 10 maaie 2024 in foto fan it noarderljocht boppe har eigen hûs oan de Venusstrjitte makke. Se wie tegjearre mei Rick van der Weg, Esmé van der Singel, Rudie van der Weij en noch mear Sint Nyksters by in optreden fan punkrockband No Fun At All yn Snits doe’t har broer út Harns har belle.

Lees meer: “Noarderljocht: om stil by te stean”

Veertig jaar nieuws in glas vereeuwigd

240501 OVS Eerbetoon Harrie en Alie Nota 1000Veertig jaar boven op het nieuws en altijd in de weer voor het dorp en De Zakenman! Namens de ondernemersvereniging, maar eigenlijk namens heel Sint Nyk en omliggende dorpen hebben de bestuursleden Jan Altenburg en Thea Postma van ondernemersvereniging OVS Sint Nyk een bezoek aan Harry en Alie Nota gebracht. Met een kop koffie werden oude verhalen opgehaald en besproken hoe Harry toch altijd aan al dat nieuws kwam. Harry Nota is blij met de nieuwe redactie en heeft er alle vertrouwen in dat De Zakenman hiermee een mooi vervolg krijgt. Harry en Alie bedankt voor jullie inzet de afgelopen 40 jaar.

Lees meer: Veertig jaar nieuws in glas vereeuwigd

Wolf bij Scharsterbrug en Sint Nyk

230507 Scharsterbrug Wolf liggendDe wolf die dinsdagavond 7 mei 2024 bij Scharsterbrug en een week eerder langs de A6 bij Sint Nyk is gesignaleerd, heeft voor zover bekend nog geen slachtoffers onder schapen gemaakt. Daphne Goossen uit Joure zag het dier na een bezoek aan haar vriendin Madzen Ferdinands in Langweer. Ze reed ter hoogte van melkveebedrijf S. F. van der Werf aan de Scharren toen de wolf pal voor haar auto verscheen. ,,ik schrok me rot, maar hij stak vrij rustig over’’, vertelt ze na afloop van de confrontatie.

Lees meer: Wolf bij Scharsterbrug en Sint Nyk

Dodenherdenking Sint Nicolaasga

230430 SintNyk dodenherdenking 3 1000Een groot aantal belangstellenden heeft zaterdag 4 mei 2024 in Sint Nicolaasga de traditionele dodenherdenking bijgewoond. De bijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Kerkstraat werd voorafgegaan door een stille tocht vanaf Zalencentrum Sint Nyk. Namens gemeente De Fryske Marren, Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga en Ondernemersvereniging Sint Nicolaasga werden kransen en bloemen gelegd. Ook genodigden, de jongerenverenigingen KPJ, De Wissel en Jeugdspoar, alsmede leerlingen van de basisscholen deden dat.

Lees meer: Dodenherdenking Sint Nicolaasga

Heerlijke koningsdag Langweer

L240427 Langweer koningsdag 1 c JuliettedeBruinangweer kende zaterdag 27 april 2024 een ouderwets gezellige Koningsdag. De traditionele vrijmarkt  in het dorp was goed bezet en trok zowel echte koopjesjagers als slenterende passanten. De jonge bezoekers van het koningsfeest konden aan mooie spelletjes meedoen. De organiserende commissie maakte er een gezellig feestje van, waarin voor de kinderen ook een wedstrijdelement zat. Ze konden punten verzamelen. Prijs hadden ze altijd: een gratis ijsje bij de snackbar.

Lees meer: Heerlijke koningsdag Langweer

Feestelijke vrijmarkt in Sint Nyk

De inmiddels traditionele vrijmarkt op De Pit in Sint Nicolaasga is niet te missen. De feestelijke muziek uit de giga-boxen van de voor feesten en partijen in te huren deejays davert over het veldje. De faders waren niet tot het maximum geluidsvolume uit geschoven; de mannen achter het mengpaneel maakten er zaterdag 27 april 2024 een gezellig feestje van.

Lees meer: Feestelijke vrijmarkt in Sint Nyk

Lintje voor Oekje Rooks Scharsterbrug

240426 OekjeRooks Scharsterbrug TerkapleDe bijna tachtigjarige Oekje Rooks-Bosma uit Scharsterbrug is vrijdag 26 april 2024 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de versierselen van burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren opgespeld. Met een smoesje was ze naar het gemeentehuis gelokt. Te midden van familie en vrienden werd ze in de gemeenteraadszaal vanwege haar activiteiten in het zonnetje gezet.

Lees meer: Lintje voor Oekje Rooks Scharsterbrug

Boornzwaag in poëzieroute voor pleziervaart

Boornzwaag Marboei23 metgedicht c Remco de VriesBoornzwaag is opgenomen in de nieuwe poëzieroute Marboei, een van de honderden boeien waaraan pleziervaarders in Friesland kunnen afmeren. De boei in Boornzwaag is onderdeel van een van de nieuwe routes, die VVV Waterland van Friesland in samenwerking met recreatieschap De Marrekrite heeft uitgestippeld. ,,Met de gloednieuwe vaarroute zijn negen MarBoeien omgetoverd tot poëtische ankerplaatsen.’’

Lees meer: Boornzwaag in poëzieroute voor pleziervaart


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!