Menu

Logeerweekend op De Heidepleats

190222 KoningskroonSINT NICOLAASGA – Negen kinderen met een verstandelijke beperking kunnen sinds kort een weekend logeren op boerderij De Heidepleats. Dochter Dina van acht, die het Syndroom van Down heeft, is voor Jan Geuvert en Jântsje Hoogkamp uit Sint Nyk de inspiratie voor het initiatief ‘De Koningskroon’. ,,Ek foar de âlders moat it in plak wêze dat fertrouwd oanfielt en wêr ’t in bern, dat in soad soarch en oandacht nedich hat, in noflik wykein útfanhûs kin.”

Lees het complete verhaal in de vierde editie van De Zakenman

(Foto: De Zakenman)

Wisseldebat zonder vuurwerk

wisseldebat 2019 4SINT NICOLAASGA _ Vrijdagavond vond in de Jeugd sociëteit de Wissel het zesde CDA jongerendebat plaatst. Onder leiding van tweede kamerlid Anne Kuik werd aan de hand van een aantal stellingen de jeugd uitgedaagd voor een debat over een diverse aantal onderwerpen.

Lees meer: Wisseldebat zonder vuurwerk

Snelweg dicht na ongeval

190213 Ongeval A6SINT NICOLAASGA - De A6 tussen Lemmer en Joure is woensdagmiddag ruim een uur afgesloten geweest na een ongeval. Net voorbij de oprit vanaf Sint Nicolaasga is vermoedelijk een personenauto achterop een busje gebotst. De exacte oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Lees meer: Snelweg dicht na ongeval


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!