Menu

'Uit de oude doos' Siep Jellesma

Jellesma SiebOp de Nieuwjaarsreceptie in 2006 van Renado werd Siep Jellesma  Koninklijk onderscheiden.  Wie Renado zegt, zegt Siep Jellesma en wie Siep Jellesma zegt,  zegt Renado. Ruim zestig jaar heeft Siep  als vaste theezetten en schenker  zowel Renado spelers als de gasten van thee voorzien.

Lees meer: 'Uit de oude doos' Siep Jellesma

'Uit de oude doos' Tante Fim

Jong tante FimFim de Jong in Sint Nyk beter bekend als tante Fim was in na de in de jaren 50 60 en 70 een bekende verschijning in het dorp. Tante fim was de vroedvrouw  welke heel wat Sint Nyksters geholpen bij de geboorte . Bij vele families was ze kind aan huis want families van vijf of meer kinderen waren geen uitzondering. Veel families houden dan ook warme herinnering aan deze bijzonder vrouw. Die na  het prachtige werk  nog lange tijd samen met haar broer op de Kade hebben gewoond.

(foto: Archief de Zakenman)

Zijn er nog Sit Nyksters die weten in welk jaren  tante Fim vroedvrouw is geweest ?

'Uit de oude doos' tenniskampioenen 2008

TENNIS KAMP gREENSETTERS 2008In de loop der jaren zijn er  voor de Zakenman tientallen kampioenen op de foto gezet. In 2008 werden de tenniskampioenen gehuldigd .  De dames werden na afloop van het tennisseizoen in de bloemetjes gezet.  De heren wisten  stevig afgetraind  ookhet  kampioenschappen op hun naam te schrijven 

Een aantal jaren later  ging het wederom voortvarend met de heren. De Zakenman werd  ruim voor de laatste wedstrijd uitgenodigd. Met nog  één wedstrijd te gaan kon het kampioenschap hun niet ontgaan. Hun tegenstander had nog nooit gewonnen dus de fotograaf werd besteld. Echter............. de heren verloren  en met een puntje te weinig werd  het kampioenschap  verspeeld. 

(Foto: Archief de Zakenman) 

' Uit de oude doos' Yme en Jule Nota

Nota Yme en jule met tweeling piet en bouke

Een familie foto van familie Nota.  Yme en Jule Nota met de tweeling Piet en Bouke op de schoot.  De tweeling is geboren in 1953 en  zijn afgelopen september 65 jaar geworden.  Yme en Jule kregen in 1960 nog een tweeling  nu twee meisjes de namen kregen, Bernadette en Julia. Beide tweelingen wonen nog In Sint Nyk.

(Archief: De Zakenman)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een familie foto van de familie Nota. 

'Uit de oude doos' Bouwe Sikkes

sikkes bouwe 2In 1986 stopte Bouwe Sikkes als laaste dorpsboer.  Net als in zoveel andere dorpen waren er in Sint Nyk in vele straten wel kleine boeren te vinden.  Met de schaalvergrotingen en de uitbreiding van de dorpen kregen de kleine boeren in de bebouwde kom het steeds moeilijker. Na heel wat jaren  stopte Bouwe Sikkes op de Lemmerweg zijn activteiten. 

Met een groot gezin van zeven jongens en één meisje was het zwaar werk en in 1968 kon hij samen met zijn vrouw Gotske genieten van hun AOW.  Na het stoppen als dorpsboer heeft hij samen met zijn vrouw  nog bijna 10 jaar in de boerderij gewoond waarbij klaverjassen en bridgen  een grote hobby was. In 1995 overleed eerst zijn vrouw Gotske  en in 1997 overleed  deze bijzonder sympathieke Sint Nykster.

(foto; Archief de Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!