Menu

Uit de oude doos' Johannes Kuipers

Johannes kuipers. 2008Op een snikhete zondag in juni 2008 vierden de leden van het koor Meienoar hun 20 jarig bestaan met een speciale kerkdienst op de Ganzetippe in  de Tsjûkemar.  Belangstellenden werden met bootjes vanaf de Ulesprong naar het eiland gebracht. Door de  warmte zaten de  kerkgangers. onder de meegebrachte parasol voor enige verkoeling.. 

Johannes Kuipers bleef onverstoorbaar tijdens de dienst bij de "ingang" onder zijn parasol staan. Zo kon hij mooi op de grote collectebus passen die het koor had meegebracht.

(foto: Archief de Zakenman)

 

‘Uit de oude doos’ Henk Bouwhuis.

Bouwhuis Henk de koster 1993Een foto uit 1993 van Henk Bouwhuis. Henk was jaren lang de koster van de H Nicolaas parochie in Sint Nyk.  Een man met enorm veel humor maar als koster uiterst serieus. Hij kon zich uitleven in het bloemschikken. 

Ook was samen met zijn vrouw Mieke vele jaren de beheerder van het parochiehuis en erg  actief  bij de plaatselijke  verkenners.

 

(foto: Archief de zakenman)

Uit de oude doos' Ringrijden

ringrijden huite zonderland 2003Ringrijden voor aanspanningen is een jarenlange traditie. Ook in Sint Nyk werd op de Gaastweg heel wat keren door de Ondernemersvereniging het ringrijden georganiseerd..Onder de deelnemers was jaren lang Huite Zonderland één van de smaakmakers. 

Met een lange startlijst was het ringrijden erg populair . Met ook  ruiters en pony;s wisten  de aanspanningen met hun autentieke koetsen of sjezen de toeschouwers te vermaken.. Twintig  jaar geleden werd de animo langzaam minder en werd  net zoals in vele andere plaatsen het ringrijden van het zomerprogramma geschrapt. In de regio staat in Langweer en Joure nog steeds op het programma en daar nog steed grote belangstelling van deze prachtige oude traditie. 

(Foto: Archief de zakenman 2002)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!