Menu

Uit de oude doos' Sinterklaasfeest

Aukes Willem als sinterklaas

Ook in 1962 had Sinterklaas het ontzettende  druk en dus kwam Willem Aukes uit Doniaga als hulp Sinterklaas bij de nonnetjes en de kinderen van de kleuterschool. De meisjes Alie Jellesma en Reina van der Weij deden een kabouter dansje.  Zij worden daarbij gehoplen door .... Groenendal. Het Sinterklaas feest op de kleuterschool was altijd spannend.  Uit het  klein bovenste raampje van het klooster. dat uitkeek op het schoolplein, kwam zwarte Piet tevoorschijn.

 

 

'Uit de oude doos' dorpsagent Mabelis

Mabelis jappie russchen en jacob jellesma

Waarover de Sint Nykster dorpsagent Mabelis het had met de jongemannen Jappie Russchen en Jacob jellesma zal wel nooit bekend worden. De foto foto is waarschijnlijk gemaakt met de Sint Nykster merke op de hoek Wilhelminastraat - Jhr van Eysingastraat ongeveer 40 jaar geleden.   Iedere 50+ er heeft wel herinneringen aan de agent Mabelis.   Met de fiets aan de hand liep hij  door het dorp en hield hij alles schep in de gaten.   De fiets van Jappie Russchen had het stuur in de racestand en in die periode was het "hip" om de remkabels te omwikkelen met gekleurde  buitenkabel. Zo te zien draaid Jappie rustig aan zijn sjekkie tijden het  ontspannen gesprek met de simpatieke veldwachter.

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!