Menu

zoeken

Stalvoeren na natte herfst en voorjaar

,,De natu240413 Legemeer JohanHomma maaien 2  1000er is baas. Dan kinne jo wol regeltsjes betinke, mar dat wurket net altiten.’’ Aldus melkveehouder Johan Homma uit Legemeer. Het uitrijden van de mest van zijn zeventig melkkoeien verliep dit jaar anders dan anders. Normaliter gebeurt dat in het vroege voorjaar, direct na 15 februari op grasland en 15 maart op maisland, maar dat was dit jaar later en in etappes. Het lange gras, dat tot diep in de herfst doorgroeide, zat in de weg.

Lees meer: Stalvoeren na natte herfst en voorjaar

Leander Boonstra scoort op vakwedstrijd

240330 Idskenhuizen LeanderBoonstra Skills 2Leander Boonstra uit Idskenhuizen is op het evenement Skills the Finals in Den Bosch als tweede geëindigd op zijn vakgebied Ondernemer Retail. Ruim zeshonderd studenten streden om de ereplaatsen. Van de 209 deelnemende scholen behaalden elf leerlingen het mbo-college Firda een podiumplek. De negentienjarige student studeert Manager Retail op het Firda in Sneek. Zijn ouders zijn supermarktondernemer en hebben een filiaal van Coop in Donkerbroek.

Lees meer: Leander Boonstra scoort op vakwedstrijd

Van Deynen sluit luisterseizoen af

240416 VanDeynen McIntoshMT5 rechtenvrijMet een luistershow rond het Amerikaanse audiomerk McIntosh sluit van Deynen smart solutions in Sint Nicolaasga het seizoen af. ‘The great American Powerhouse’ wordt het merk door kenners genoemd, doelend op het krachtige geluid dat dit Amerikaanse audiomerk produceert. “Wij zijn één van de weinige dealers van dit merk in Noord-Nederland. Reden te meer om een speciale show te organiseren”, aldus Jorrit van Deynen.

Lees meer: Van Deynen sluit luisterseizoen af

Vakprijs voor droge worst Langweer

240306 Langweer SlagerijDokampioendrogeworst 1000Slagerij Dol ‘De Vrouwenslagerij’ heeft tijdens de jaarlijkse Vakwedstrijd Slagers Streekproducten een kampioenstitel behaald. In zijn categorie eindigde de Langweerder Livar droge worst als beste. De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking zijn volgens de jury de winnende kenmerken. De vakjury keurde alle producten op meerdere aspecten en gaf alleen de beste specialiteiten de hoogste bekroning.

Lees meer: Vakprijs voor droge worst Langweer

Gigantisme centraal in Unitas Sint Nyk

Shiatsupraktijk Balans uit Sint Nicolaasga organiseert op zondag 14 april 2024 een bijeenkomst over de samenleving in perspectief. Frans Heslinga houdt een betoog over de groei en voortdurende transformatie van de aarde en het leven op aarde. In het verlengde daarvan combineert en ontwikkelt hij visies voor een betere samenleving in harmonie met mensen, dieren en natuur.

Lees meer: Gigantisme centraal in Unitas Sint Nyk

Vrije Boerenmarkt op Outdoorpark

230312 SintNykBoerenmarktManegeBoerenmarkt in de manege in Sint Nyk in maart 2023.De eerste Vrije Boerenmarkt wordt op zaterdag 2 maart 2024 in Sint Nicolaasga gehouden. De kramen staan rond de vijvers van het Outdoorpark Friesland aan het Westend opgesteld. Op de markt worden lokale producten verkochten, die contant mogen worden betaald.

Lees meer: Vrije Boerenmarkt op Outdoorpark

Priuwkedagen Langweer uitverkocht

180302 pruiwke deiDe twaalfde editie van de Priuwkedagen in Langweer komend weekend is volledig uitverkocht. ,,Wij verwachten dit weekend driehonderd mensen in het pittoreske Langweer’’, vertellen Homme Bosma en Anne Zwigt van restaurant Noflik by Zwigt & Bosma. Ze organiseren de proeverijdagen samen met zes andere horecazaken.

Lees meer: Priuwkedagen Langweer uitverkocht

Britse luidspreker klapstuk show Sint Nyk

24020 SintNyk Luisterruimte VanDeynen 1000Van Deynen smart solutionsin Sint Nyk organiseert van donderdag 22 februari tot en met zaterdag 24 februari 2024 de Monitor Audio show. Voor deze show is samenwerking gezocht met het gelijknamige Britse merk Monitor Audio. Het ultramoderne Experience center van Van Deynen is deze dagen het toneel zijn voor interessante en unieke audio demonstraties.

Lees meer: Britse luidspreker klapstuk show Sint Nyk

Isoleren op Tûk Wenjen-avond

20230914 Milieu radiatorfolieHet verduurzamen van een woning staat centraal op een bijeenkomst op donderdag 15 februari 2024 in Zalencentrum Sint Nyk. Gemeente De Fryske Marren houdt de samenkomst in het kader van het energiebesparingsproject Tûk Wenjen. Na een algemene inleiding is er voldoende ruimte om vragen te stellen en gesprekken te voeren met alle aanwezigen, aldus de aankondiging. De gemeentelijke energiecoach is ook aanwezig.

Lees meer: Isoleren op Tûk Wenjen-avond


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!