Menu

zoeken

Kerstpakketten doneren

2020 Sint Nyk van boven 28SINT NICOLAASGA - Voedselbank De Utjouwer vraagt mensen die het kunnen missen, om hun kerstpakket te doneren. De pakketten kunnen op 17 december onder andere worden ingeleverd bij de rooms katholieke kerk in Sint Nicolaasga.

Lees meer: Kerstpakketten doneren

Merke-advertenties De Zakenman naar Curaçao

220819 JeroenKemkeropCuracao 1000Jeroen Kemker is klaar voor de opmaak van de Merke-editie van De Zakenman. Op Curaçao.De Merke-editie van De Zakenman wordt dit jaar op het tropische eiland Curaçao opgemaakt. Jeroen Kemker van Hunia’s Drukkerij uit Workum geniet daar van een welverdiende vakantie. Hij heeft zijn laptop meegenomen, zodat hij toch de layout kan doen. ,,Advertenties graag op tijd aanleveren, dan zorgen wij dat ze op Curaçao belanden’’, laat Harry Nota aan zijn adverteerders weten.

Lees meer: Merke-advertenties De Zakenman naar Curaçao

Nieuwe uitbaatster Ulesprong

220811 SIntNyk Ulesprong nieuwe uitbaatster Inge PostmaHet dagrecreatieterrein De Ulesprong aan de Tsjûkemar bij Sint Nicolaasga heeft een nieuwe beheerder. De 43-jarige Inge Postma uit Joure volgt Wobbe en Jellie Nieborg uit Sintjohannesga op. Het echtpaar beheerde het dagrecreatieterrein sinds de zomer van 2019. De Jouster onderneemster, die sinds vorig jaar met een eigen foodtruck pad ging, zegt er zin in te hebben.

Lees meer: Nieuwe uitbaatster Ulesprong

Blij met kruidenrijk grasland

19031965 Landbouw kruidenrijkmengselMelkveehouder Jacob op de Hoek uit Tjerkgaast is helemaal om als het om kruidenrijk grasland voor zijn 170 koeien gaat. Hij zaaide tot nu toe 95 hectare land met zogeheten turbogras in, schrijft het Friesch Dagblad vandaag, maar samen met achthonderd andere boeren zaaide hij dit voorjaar een stukje kruidenrijk grasland in. ,,De koeien zijn er dol op.´´

Lees meer: Blij met kruidenrijk grasland


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!