Menu

zoeken

Daverende opkomst biogas Sint Nyk

230916 SIntNykOPenDag BioValue 2BioValue-eigenaar Ids Schaap vertelt over de losplaats.

Meer dan zevenhonderd bezoekers kwamen zaterdag 16 september 2023 naar de open dag van het Sint Nykster bedrijf BioValue. Bezoekers konden een kijkje nemen bij de biogasinstallatie, die het dorp van duurzaam gas voorziet. Dankzij het mooie weer kwamen de eerste mensen om klokslag tien uur 's ochtends op het terrein. De rondleidingen gingen tot het eind van de middag door.

Lees meer: Daverende opkomst biogas Sint Nyk

Open dag biogasinstallatie Sint Nyk

230902 SintNyk biogasinstallatie 1000De biogasinstallatie Schoongas Sint Nicolaasga BV houdt op zaterdag 16 september 2023 een open dag. Geïnteresseerden zijn welkom om een bezoek te brengen aan de biogasinstallatie, die onderdeel is van het Sint Nykster bedrijf BioValue BV. Het bedrijf van de Sint Nykster Ids Schaap legt zich toe op duurzame energieproductie met meerdere biogasinstallaties verspreid over het hele land.

Lees meer: Open dag biogasinstallatie Sint Nyk

Vinea-zeilschool overleeft ontzuiling

Vier jongemannen in een bootje op de Wijde Ee bij Grou. Op de achtergrond een vloot Optimistjes van zeilschool Pean in Akkrum. De leerlingen hebben pauze op een drijvend plateau, dat tijdens de zeillessen als uitvalsbasis wordt gebruikt.Zeilscholen hebben sinds 1941 een hele ontwikkeling doorgemaakt. In de zomerserie ‘Frij yn Fryslân’ beschrijft het Friesch Dagblad de opkomst van de belangrijkste vormen van vermaak in de provincie. Een daarvan is zeilschool De Steven in Langweer, een onderdeel van Vinea Zeilscholen, dat in 1959 met zeilkampen startte.

Lees meer: Vinea-zeilschool overleeft ontzuiling

De Marktloads start met inkoop goud

Twee doosjes goedkope sieraden.De Marktloads in Sint Nicolaasga begint met de inkoop van goud en zilver. Aanleiding is dat in de afgelopen tijd meerdere mensen aanklopten met sieraden of munten, die ze wilden inruilen voor contant geld. ,,It binne djoere tiden foar de minsken. Se wolle graach jild ha en leverje dan it guod yn dêr’t se fierder dochs neat mei dogge’’, vertelt Hendrik Boonstra van De Marktloads.

Lees meer: De Marktloads start met inkoop goud


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!