Menu

zoeken

8K0A0156IDSKENHUIZEN/SINT NICOLAASGA - De voetbalverenigingen  VVI en Renado roepen hun leden op voor een special ledenvergadering op 7 janauri a.s. om de commissie die het afgelopen jaar bezig is geweest voor een nieuw sportcomplex voor beide verenigingen een mandaat te geven voor verdere uitwerking van de plannen.

Gemeente De Fryske Marren heeft meerdere malen aangegeven dat het instandhouden van drie voetbalcomplexen op het grondgebied van Idskenhuizen – Sint Nicolaasga – Langweer binnen afzienbare termijn als onmogelijk wordt gezien. De gemeente ziet een door VVI, vv Renado en RVLC gezamenlijk te gebruiken, nieuw aan te leggen, voetbalcomplex als een mogelijke oplossing. De gemeente heeft de besturen van VVI en vv Renado de kans geboden hierover mee te denken, mee te praten en mee te beslissen. Deze kans is door beide besturen aangegrepen.

Samen met een onpartijdige gespreksleider  is een commissie van de voetbal verenigingen aangevuld  met de plaatselijke belangen van Sint Nyk en Idskenhuizen , KNVB en gemeente, nadat er in 2015 de samenwerking werd afgeketst, weer om de tafel gaan zitten .

Het afgelopen half jaar is opnieuw in het belang van het voetbal in de regio de gesprekken vlot getrokken en de kaders aangegeven,  met name over de locatie van het nieuw sportcomplex. Afgesproken is dat de nieuwe locatie ( zie onderstaand kaartje) zo dicht mogelijk tegen het Tsjerkeleantsje aan, tegenover de begraafplaats, gerealiseerd moet worden. Besturen hebben met de gemeente afgesproken om de leden te laten uitspreken of zij hun besturen mandaat geven om deze plaats, uiteraard met inachtneming van belangen van derden, verder uit te werken. Met het verkrijgen van dat mandaat ontstaat er immers een door de leden breed gedragen plan.

Tijdens een Bijzondere Algemene Ledenvergadering, die zowel bij VVI als bij Renado op donderdag 7 januari 2021, 19:30 uur gehouden zal gaan worden, zal één vraag centraal staan:

Geeft u uw bestuur het mandaat om, in samenwerking met de gemeente (of een door de gemeente aangewezen projectleider), een nieuw, modern voetbalcomplex nader uit te werken op de overeengekomen locatie, en om deze uitwerking aan de gemeente te presenteren?

Voor deze vergadering moet je je vooraf via dit digitale aanmeldformulier aanmelden. Dit kan tot dinsdag 5 januari. Zonder aanmelding is het helaas niet mogelijk om deel te nemen aan deze bijzondere ALV van jouw vereniging.

367aece6 a088 4d95 940a b1b18952b2f1

2015.

VVI wil mening leden over nieuw sportcomplex

VVI leden stemmen tegen sportcomplex

Politiek praat over sportcomplex

Locatie sportcomplex ondergeschikt

Gesprek over kleedkamers Renado

Clubs moeten zelfbeheer doen

2017

Jeugdvoetbal de grote verliezer

Toch weer gesprekken over sportpark

2018

VVI zet deur sportcomplex op kier

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!