Menu

zoeken

VoetbalrenadoVVISINT NICOLAASGA - Met een brief aan de gemeenteraad is benadrukt dat de betrokken partijen op één lijn liggen over de komst van een sportcomplex voor de voetbalclubs VVI en Renado. Plaatselijk Belang Idskenhuizen zorgde voor flinke verwarring door te stellen dat zij een nieuwe accommodate binnen het eigen dorp wil houden. De indruk ontstond dat er onderling onenigheid is over de plek waar het complex moet komen.

Voorzitter Jeltje Steneker van dorpsbelang Sint Nicolaasga las de brief woensdagavond voor bij de raadsvergadering van de gemeente De Friese Meren om het ontstane beeld recht te zetten. In het schrijven wordt gesteld dat de partijen om tafel hebben gezeten om tot consensus te komen. ,,De samenwerking moet verdergaan. Een nieuw sportcomplex is belangrijk. Waar dat komt is op dit moment ondergeschikt. Jeugd wordt met een nieuw complex voor de verenigingen behouden en het ontlast de clubs om grote investeringen te doen in de verouderde complexen."

De voetbalclubs, de jeugdcombinatie en de dorpsbelangen willen voor het einde van 2015 een plan presenteren dat verder invulling geeft aan de komst van een nieuw sportcomplex voor Idskenhuizen en Sint Nicolaasga. 

De raad nam woensdagavond het beleidsstuk voor de buitensportaccommodaties aan. Het sportcomplex maakt daar onderdeel van uit als één van de vijf 'knelpunten'.

Lees ook: 
Politiek praat over sportcomplex
Dorpen oneens over sportcomplex

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!