Menu

zoeken

VoetbalrenadoVVIJOURE - De fracties van de gemeente De Friese Meren hebben zich dinsdagavond tijdens commissievergadering samenleving gepraat over de notitie buitensportaccommodaties. Ook de wens voor een sportcomplex voor Renado en Idskenhuizen kwam aan de orde.

Voorzitter Karel Hiemstra van VVI sprak namens beide clubs bij de vergadering in. Hij ziet de komst als een goede investering, omdat de verenigingen met capaciteitsproblemen worstelen. ,,Eén groot complex tussen Sint Nyk en Idskenhuizen zorgt voor een mooie corridor tussen de beide dorpen. Wat dat betreft heeft zo'n accommodatie ook een grote maatschappelijke rol." Ook Hendrik Visser van Plaatselijk Belang Idskenhuizen nam het woord. Hij uitte de zorgen over het verdwijnen van de voetbalvelden uit het dorp. ,,Dorpsbelang en 95 procent van de inwoners van Idskenhuizen wil het complex behouden of op de locatie achter de voormalige peuterspeelzaal Bûkemantsjes."

De aandacht ging tijdens de vergadering vooral over de knelpunten bij de hockeyvereniging in Joure en de problemen bij DWP in Sintjohannesga, die als belangrijkste prioriteiten zijn gemarkeerd. CDA-raadslid Ackelyn Stapensea vond het jammer dat er geen eenduidig geluid uit de dorpen is gekomen. ,,De voorzitter houdt hier namens de sportclubs een vlammend betoog, terwijl de voorzitter van het dorpsbelang een andere nuance geeft. Dat komt niet sterk over. Ga met elkaar in overleg.”

Duidelijk is wel dat het sportcomplex voor de gemeente op korte termijn geen prioriteit heeft. ,,Het is afwachten welke financiële middelen wij de komende jaren tot onze beschikking hebben”, aldus wethouder Janny Schouwerwou. De notitie gaat als bespreekpunt door naar de aanstaande raadsvergadering.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Dorpen oneens over sportcomplex



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!