Menu

zoeken

VoetbalrenadoVVIIDSKENHUIZEN / SINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren wil toch nog een poging ondernemen om te kijken of er draagvlak gevonden kan worden voor een gezamenlijk sportcomplex voor Sint Nicolaasga, Idskenhuizen en Langweer. Gesprekken voor zo'n nieuwe accommodatie eindigden in 2015 in een patstelling nadat dorpsbelangen en voetbalclubs VVI en Renado niet tot een overstemming konden komen. 

De gemeente heeft zichzelf tot augustus 2018 gegeven om te kijken of het samenvoegen van de sportparken nog realistisch is. De problematiek is helder. Er ontstaan capaciteitsproblemen omdat de ledenaantallen van de clubs blijven groeien. Toch is er in de tussentijd wel wat verandert. VVI heeft namelijk voor eigen rekening en op eigen risico kleedkamers gerealiseerd bij de voetbalvelden in Idskenhuizen.

Voor De Fryske Marren is het doel te voldoen aan de bezuinigingsopdracht op het gebied van beheer en onderhoud aan buitensportaccommodaties. Samenvoeging van sportparken draagt daar substantieel aan bij. Wat de gemeente betreft wordt ook Langweer in de discussie meegenomen. Plaatselijk Belang Langweer voert op dit moment met alle belanghebbenden in het dorp een discussie over het voorzieningenniveau. Insteek daarbij is echter wel handhaving van de voorzieningen voor zover mogelijk. 

De gemeenteraad moet nog instemmen met het traject dat het college van burgemeester en wethouders voor ogen heeft. Op 14 november wordt in de commissie samenlevingszaken over deze invulling van de bezuinigingen op buitensportaccommodaties gesproken. 

Lees ook: 'Jeugdvoetbal de grote verliezer'

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!