Menu

061217 renado kleedkamers 5SINT NICOLAASGA - Een gesprek moet gemeente De Fryske Marren en Renado op één lijn krijgen over de oplossing voor de verouderde kleedkamers van de Sint Nykster voetbalclub. Wethouder Janny Schouwerwou is door de raad met deze opdracht op pad gestuurd.

Bij Renado leven veel vragen. Er is al tijden geen groot onderhoud meer geweest aan de kleedkamers. De gemeente stelde dit uit vanwege de mogelijke komst van een nieuw gezamenlijk sportcomplex met VVI uit Idskenhuizen. Die toekomstplannen staan voorlopig in de ijskast. 

De gemeente gaat ruim twee ton bezuinigen op het gebied van beheer en onderhoud van sportaccommodaties. Ook de overdracht van de kleedkamers van Renado is een onderdeel van die taak. De gemeenteraad heeft vorige week besloten dat zaken als het zelfbeheer van de sportcomplexen voorlopig wordt uitgesteld, totdat er visie is ontwikkeld waarin de gemeente duidelijke kaders maakt met het oog op het sportbeleid. 

De kleedkamers van Renado zijn bewust als onderwerp uit het uitstel gehaald. Zo kunnen de gesprekken worden gestart over hoe het achterstallig onderhoud en de overdracht moet worden vormgegeven. 

Lees ook: Zorgen over kleedkamers Renado

(Foto's: De Zakenman)

061217 renado kleedkamers 9Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!