Menu

zoeken

RVC jeugdIDSKENHUIZEN – Voetbalclub VVI uit Idskenhuizen heeft de deur voor een gezamenlijk sportcomplex met Renado uit Sint Nicolaasga weer op een kier gezet. De afgelopen tijd hebben verschillende politieke partijen gesproken met de hoofdbesturen van de beide clubs. Het onderwerp kwam daarbij met grote regelmaat op tafel. ‘Dit was voor de beide hoofdbesturen de reden om weer eens van gedachten te wisselen’, zo schrijft het VVI-bestuur in een korte nieuwsbrief aan haar leden.

De intentie is uitgesproken om nogmaals de mogelijkheden voor een gezamenlijk sportcomplex te onderzoeken. ‘Op welke wijze dit gaat gebeuren, moet nog worden afgestemd.’ Het VVI-bestuur schrijft bovendien dat het mogelijk verstandig is om de gemeente in het proces te betrekken, ‘zodat zij kan aangeven binnen welke grenzen we mogen, kunnen of moeten handelen’.

Het is geen geheim dat de gemeente de voorkeur heeft voor een gezamenlijk sportcomplex van de beide voetbalclubs in de buurt van manege De Oorsprong aan de noordzijde van Sint Nicolaasga. Uit een ledenraadpleging bij VVI bleek echter dat een groot deel van de aanhang van de club problemen heeft met de beoogde locatie. Zij pleit voor behoud van de velden in het eigen dorp. Na de uitkomsten van de ledenraadpleging werd de stekker uit de onderhandelingen getrokken. De gemeente gaf eind 2017 aan toch nog een poging te willen ondernemen om beweging te krijgen in de ontstane patstelling.

Lees ook: Toch weer gesprekken sportpark

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!