Menu

zoeken

Mous Froukje 2006

Bij de opkomst van de scootmobiel werd de vraag naar het goed  en veilig besturen van het voertuig langzaam steeds groter. Een aantal keren per jaar werd er bij Doniahiem een behendigheids test georganiseerd waarbij berijders een parcours moesten afleggend en kregen daarbij de nodige instructies..  In 2006 was het Froukje Mous - Postma die zo'n test deed. Nog geen pignon maar om plastic bakken werd er gemanoevreed. en enkele teststen gedaan

.

Fonger en Foukje woonden jaren lang in Sint Nyk en waren echte dorpsmensen.  Na de oorlog vertrok het paar eerst  naar Nederlands Indië ( nu Indonesië)  en verdiende Fonger Mous  zijn  kost als leraar. Bij terugkomst kochten ze samen  in Sint Nyk op de Lemmerweg een electro en witgoed winkel.  Bij hun werkten jarenlang Henk Werkman en johannes Lokema in de electro en witgoed. Marten Koopmans was de monteur in de televisie die in die jaren in ieder huiskamer een plaatsje kreeg.

De winkel werd later verkocht aan o.a  Minkema - Andringa en Gebr de Boer. Inmiddels is in Het pand geen winkel meer en wordt verbouwd tot woonhuis.

Fonger Mous was jarenlang raadslid van de KVP in de gemeenteraad van Doniawerstal.

(Foto Archief de Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!