Menu

zoeken

 

luchtfoto Bouwen begin jaren 50In de begin jaren vijftig zijn een aantal luchtfoto’s gemaakt van Sint Nyk. Zo kwam het vliegtuig ook boven de Bouwen en maakte bovenstaande foto.

 

In de woning op de voorgrond woonden Domincus en Barbara Bouwhuis.In de boerderij woonden tot 1956 Murk en Siebrigje Hoekstra. Daarna nam Rein Fluitman de boerderij over waarna zijn zoon Johannes op de boerderij kwam. Met de komst van de woningbouw heeft de boerderij een woonbestemming gekregen.

 

Het voetbad tussen de woning en boerderij was de toegang naar de woning van Sibbele en Johanna Bergsma. Dochter Jenny woont hier nog steeds .In woning op de achtergrond werd het laatst bewoond door Teake Beijerd. Inmiddels is deze woning al een groot aantal jaren geleden gesloopt en heeft Theo Bouwhuis , de zoon van Dominicus en Barbara, hier een nieuwe woning gebouwd..

 

Het witgoed rechts op het gras was van familie Spijkerman.

 

 Heeft u ook een oude foto met daarbij  een verhaal stuur deze dan naar . We kunnen ook foto’s digitaliseren waarna u de foto terugkrijgt

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!