Menu

zoeken

Kade AtomicaNa de demping van de Âld Feart begin jaren zestig kwam er een industrieterrein vrij voor Sint Nyk. Andries Homma was met de plasticfabriek Atomica een van de eerste bedrijven die zich hier vestigde. Toen Atomica noodgedwongen moest sluiten werd het pand overgenomen door Jaring de Wolff, die met de winkel op de Kerkstraat uit hun jasje was gegroeid. Na een grondige verbouwing was op de plek aan de Kade jarenlang de meubelwinkel gevestigd. 

Na de realisatie van het nieuwe industrieterrein Slotmolen kwam ook het pand weer vrij, toen Jaring de Wolff zich op een meer prominentere plek ging vestigen. Het gebouw werd enkele keren verhuurd. Zo zat in een deel het archief van verzekeringsmaatschappij Woudsend en het tegelzetbedrijf van Erol en Nynke Raposki in het pand. De laatste jaren stond het gebouw leeg en wachte op een andere bestemming

Deze week is begonnen met de sloop en krijgt een deel van het toenmalige industrieterrein een woonbestemming

(foto:  archief de Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!