Menu

zoeken

 

40 5 Fonger Mous en Frouk Mous Postma te Indonesie Arch Anke MousDe uit Bakhuizen afkomstige Fonger Mous en de uit Sint Nyk afkomstige Froukje Mous-Postma verbleven jarenlang in Nederlands-Indië, waar hij als onderwijzer werkzaam was. Rond 1956 kwamen ze terug.

Bij terugkomst uit Nederlands-Indië kochten ze van Sjoeke Postmain Sint Nyk op de Lemmerweg een bruin- en witgoedwinkel.Henk Werkman en Johannes Lolkema werkten jarenlang bij de Fongers.De onlangs overleden Marten Koopmans was monteur van televisies. Die beeldbuizen kregen in die jaren in vrijwel iedere huiskamer een plaatsje. Fonger en Froukje Mous woonden jarenlang in Sint Nicolaasga. Het echtpaar kreeg drie dochters en waren echte dorpsmensen.

Mous was ook politiek actief. Hij werd later wethouder van de Katholieke Volkspartij (KVP) in de gemeente Doniawerstal.

Foto's: Herman Melchers, Bakhuizen

40 0 Fonger Mous in Indonesie Arch Anke Mous 540 2 Frouk Mous Postma in Indonesie Arch Anke Mous 440 4 Frouk en Fonger Mous Arch Anke Mous

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!