Menu

zoeken

Pia Douwes 2004

                   Pia Douwes in de tuin van haar geliefde huisje op de Scharleyen.

Afgelopen donderdag was er op de televisie een prachtige ontroerende documentaire  over Pia Douwes. De documentaire liet  Pia  het harde en soms eenzame leven van haar zien met hoogte en diepte punten

Vader en Moeder Douwes hebben jaren lang in Sint Nyk aan de Scharleyen een huisje en kwamen met het gezin vanuit het drukke Amsterdam maar al te graag naar Sint Nyk.  Met hen kwamen ook de kinderen mee waarbij kleine Pia graag met de zusjes Ria  -  Margreet  en Karin Bouwhuis  op de boerderij speelde.

Ook in haar artiesten leven kwam ze graag terug naar Sint Nyk  om zoals ze zei  ” even mijn hoofd en huid een weekje rust te gunnen”  Een grote groep Sint Nykster zijn in die periode met de bus naar Wenen geweest voor de Musical Elisabeth waarin Pia de hoofdrol speelde.

In 2004 hebben we in de Zakenman een uitgebreid artikel gewijd aan Pia en haar familie  Met het ouder worden van de ouders van Pia hebben zij in 2014 het huis verkocht nadat zij met het hele gezin er als afsluiting er nog een weekend hebben gelogeerd.

(Archief 2004 : De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!