Menu

zoeken

Allegorische Optocht en Kramer is honderd

8K0A6843SINT NICOLAASGA – De redactie van De Zakenman feliciteert alle winnaars van de Allegorische Optocht 2022. In de krant wordt uitgebreid aandacht aan de 70e editie besteed.

Lees meer...

Recordaantal bezoekers Optocht

donderdagmorgen 2022 39SINT NICOLAASGA - De 70e Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Achtduizend mensen hebben een kaartje voor het evenement gekocht.

Lees meer...

Hilariteit bij Volksspelen

volkspelen 2022 12Zaterdagmiddag werd het officiële VVV programma van de Sint Nykster merke  2022 afgesloten met de volksspelen. Bij de vijvers op ’t Sein  werd “met een lange haal over de Paal” de jongens en meisjes in diverse leeftijdsgroepen uitgedaagd om zo ver mogelijk over een paal te lopen.

Lees meer...

Bauke Koopmans winnaar ringfietsen

ringfiestsen 2022 25Met ruim 90 enthousiaste  deelnemers,  veel toeschouwers,  prachtig weer stond  zaterdagmorgen het traditionele ringfietsen  op het merke programma. Ook nu was Bar de Gaast weer de gastheer waar al vroeg de koffie en broodjes klaar stonden voor de deelnemers.  In ruim 2 uur werden de 15 ronden afgewerkt en waar 120 punten waren te verdienen.

Lees meer...

Kinderfeest in discotent

kinderdisco 2022 28Vrijdagmiddag was de tent op het plein gereserveerd voor kinderen van Sint Nyk e.o voor een kinderdisco. Gratis ranja uit een koe  de Jongens en meisje werden geschminkt en er volop gedanst door bekende kinderliedjes.

Lees meer...

KPJ winnaar 70ste Allegorische optocht

prijsbekenmaking 6SINT NICOLAASGA - Uitzinnige vreugde vrijdagavond bij de prijsbekendmaking van de Allegorische optocht. De KPJ met de wagen  KPJ ontspoort kreeg van de jury het hoogst aantal punten met374.5 bleven zij de Gaastweg met de wagen Luchtkasteel 8 punten voor. Derde prijs ging naar de jurybeoordeling naar Price Ali van de Grietman.

Lees meer...

Vrijdagavond vuurwerk afgelast

merke 2017 15In verband met de droogte is het vuurwerk van vrijdagavond afgelast

 

(foto archief 2017)

Vlaamse kermis voor basisscholieren


kinderspelen 2022 47De vrijdagmoregen van de Sint Nykster merke staat traditioneel in het teken van de Vlaamse Kermis voor de basisscholieren. De groepen vijf tot en met acht van beide basisscholen gaan de strijd met elkaar in behendigheid.

Lees meer...

Eerste praalwagens te koop

donderdagmorgen 2022 2SINT NICOLAASGA – De eerste praalwagens worden al op Marktplaats te koop aangeboden. De negen meter lange Mario kartwagen van De Fûgeldobbe staat als set te koop, inclusief de kostuums en exclusief de karts. Ook publieksprijswinnaar The Black Pearl van It Klimmerblêd wordt te koop aangeboden.

Lees meer...

Optocht Sint Nyk van zeer hoog niveau

DONDERDAGAVOND 2022 14De toeschouwers van de 70ste editie van de Allegorische optocht hebben donderdagavond kunnen genieten van een optocht van zeer hoog niveau.

Lees meer...

Publiek kiest voor it Klimmerblêd

PXL 20220901 180553290SINT NICOLAASGA - Basisschool It Klimmerblêd heeft met zijn imposante tweemaster de publieksprijs van de 70ste Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga gewonnen. De winnaars waren uitzinnig. Het schip deinde heen en weer.

Lees meer...

Foto-impressie Allegorische Optocht

donderdagmorgen 2022 170

Lees meer...

De Zakenman-behang in Escaperoom

EscaperoomDe wagen van Ajeto heeft een bijzonder behang op de wagen. Een van de escaperooms is volledig met oude edities van dorpsblad De Zakenman beplakt.

Lees meer...

Overweldigende belangstelling voor optocht

donderdagmorgen 2022 157SINT NICOLAASGA – De Allegorische Optocht 2022 kan op een overweldigende belangstelling rekenen. Het publiek stond 's ochtends rijen dik langs de kanten.

Lees meer...

Schip blijft in de bocht hangen

PXL 20220901 065134903Het schip van It Klimmerblêd heeft bij het opstellen voor de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga tientallen keren moeten steken in de bocht op het plein. Het meterslange gevaarte kon tijdens de proeftocht de draai lastig maken.

Lees meer...

Tickets optocht online te bestellen

donderdagmorgen 2019 169Voor het eerst kunnen de toegangskaartjes voor de zeventigste Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga online worden gekocht. Bezoekers kunnen zowel een kaart voor de ochtend als voor de avond bestellen. Beide is ook mogelijk. De VVV Sint Nicolaasga is enthousiast over de mogelijkheid tot digitale aankoop. Bezoekers kunnen hun kaartjes ook bij de kassa’s langs de route aanschaffen kopen.

Lees meer...

Bloemenpracht Op en om ‘e Rylst

rijlst 1SINT NICOLAASGA – ,,Weinbouwe is ymprovisearje”, zegt Henk de Hoop van buurtvereniging Op en om ‘e Rylst in Sint Nicolaasga. En improviseren moesten deze wagenbouwers dit keer volop. Dat gold niet alleen voor de wagen zelf. Op de vaste bouwlocatie van de familie Yntema aan De Rijlst kon de buurtvereniging niet langer terecht. De ploeg moest daarom op zoek naar een andere locatie. ,,It fielde wol as ôfskied nimmen, omdat it plak ús thús wurden wie.”

Lees meer...

Rock and roll-trein KPJ Sint Nyk

kpj 2022 26De afdeling Sint Nicolaasga van de Katholieke Plattelandsjongeren  bouwt voor de Allegorische Optocht een ‘rock and roll’-trein. De wagons zijn geïnspireerd op het gelijknamige nummer van de Australische hardrockband ACDC.

Lees meer...

Hoog bezoek aan wagenbouwers

bert en hanneke 2020 2 Bert en Hanneke Kuiper op bezoek bij De FûgeldobbeHet is een jarenlange traditie dat oud-burgemeester Bert Kuiper en zijn vrouw Hanneke voorafgaand aan de Allegorische Optocht in Sint Nyk  een rondje langs de wagenbouwers doen.

Lees meer...

Aftellen is begonnen

vvv 2022 1SINT NICOLAASGA -  Na het vele onzichtbaar werk van het VVV is dit weekend het bestuur voortvarend begonnen met het plaatsen met de palen en feestverlichting.

Lees meer...

Merke met muziek en Vlaamse Kermis

vlaamse kermis 2019 51SINT NICOLAASGA - De Taptoe komt niet terug op de Sint Nykster Merke. Het bestuur wil ‘de complete focus op de Allegorische Optocht leggen’.

Lees meer...Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!