Menu

zoeken

donderdagmorgen 2022 157SINT NICOLAASGA – De Allegorische Optocht 2022 kan op een overweldigende belangstelling rekenen. Het publiek stond 's ochtends rijen dik langs de kanten.

Mare Bax ziet onmiddellijk de handtekening van ontwerper René van der Leest in de wagen van De Gaastweg. ,,Echt prachtig!” De eigenaresse van de drogisterij in Sint Nyk vindt de wagen een goede kanshebber.

Burgemeester Fred Veenstra laat de keuze van wie de Allegorische Optocht 2022 wint graag aan de jury over. De burgervader is onder de indruk van de wagens van Buurtvereniging De Gaastweg en Buurtvereniging WWES. ,,Ik laat mij graag verrassen over wie dit jaar wint.”

Het publiek is ook onder de indruk van de wagen van KPJ Sint Nicolaasga. Freddy Mercury staat samen met Elton John te spelen en The Beatles rollen voor de wagen een zebrapad uit. Ook The Black Pearl van basisschool It Klimmerblêd gooit volgens het publiek hoge ogen. Het schip dat op een schaal van één op drie is gebouwd, is volgens de kenners een goede kanshebber.

Volgens Christiaan Hoekstra ging de optocht super. De voorzitter van het VVV Sint Nicolaasga is zeer tevreden over het verloop van de ochtendoptocht.

(Foto's De Zakenman)

Toeter

 

Schip

 

mARIO

 

GaastwegHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!