Menu

afscheid carbid 2018 57SINT NICOLAASGA – Met een stille tocht achter de carbidbus heeft het carbidteam samen met veel sympathisanten zaterdagmiddag afscheid genomen van het feest op oudejaarsdag. In een lange stoet ging de groep door de Fûgeldobbe naar het Plein waar de bus een plaatsje kreeg onder de kerstboom.

‘Carbidploeg Sint Nyk’ organiseerde ieder jaar met de jaarwisseling een feest rond het knallen met melkbussen. Tot plezier van veel inwoners, die altijd in grote getale naar het manegeterrein trekken. Met name de ‘grote kanonnen’ geven daarbij een spectaculair beeld.

Na enkel klachten werden de regels door de gemeente aangescherpt. Wat de jeugd nog steeds frustreert is hoe de gemeente de Fryske Marren met de groep is omgesprongen en één en ander is gecommuniceerd, wat  dan ook de voornaamste reden is dat de handdoek in de ring is gegooid.

Met en kleine bescheiden knal en het heffen van het glas is onder grote belangstelling er voorlopig een einde gekomen aan een mooie en jaren lange traditie van carbidschieten in Sint Nyk.

(Foto's: De zakenman)

Lees ook 

Stille tocht voor carbidschieten 

Evaluatie over carbidschieten

Carbidfeest in Sint Nyk

Geen consensus caqrbidschieten

afscheid carbid 2018 1 kopie

afscheid carbid 2018 6 kopie

afscheid carbid 2018 34

afscheid carbid 2018 49

afscheid carbid 2018 129

afscheid carbid 2018 144

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!