Menu

zoeken

carbid 2017 167SINT NICOLAASGA - Klokslag 12 uur klonk het eerste carbidschot vanaf het Oorsprong-terrein in Sint Nyk. Gedurende hele middag was er constante aanloop van toeschouwers, die vol bewondering stonden te kijken naar alle plezier en passie, die de jongeren in de oude traditie legden.

In overleg met de gemeente was de opstelling van de bussen dit jaar anders en waren die van het dorp af gericht. Een geluidswal van kuilbalen dienden  bovendien als geluidswal. Een rondje door de nabijgelegen buurt bleek dat de knallen zeker een stuk minder overlast gaven.

Gedurende de middag kwamen ook de politie en enkele mensen van de gemeente een kijkje op het terrein nemen. Komend voorjaar volgt  er een evaluatie van al de schietlocaties. Daarna neemt de gemeente een besluit over hoe zij in de toekomst met het carbischieten wil omgegaan.

Een groepje toeschouwers was in ieder geval lovend. "Dit carbidteam uit het dorp heeft laten zien dat deze prachtige traditie met goed afspraken een feest kan zijn. Wij komen volgend jaar zeker terug."

(Foto's: De Zakenman)

carbid 2017 9

 

ozio_gallery_nano



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!