Menu

zoeken

181224 Kanon CarbidteamSINT NICOLAASGA - Carbidteam Sint Nyk organiseert maandagmiddag een stille tocht in Sint Nicolaasga. De groep wil op deze manier haar ongenoegen uiten over de strenge voorschriften die zijn opgelegd rond het gedogen van carbidschieten op oudjaarsdag. De organisatie van het 'carbidfeest' heeft naar aanleiding van de verscherpte regels besloten de handdoek in de ring te gooien. Door dat besluit blijft het wat carbidschieten betreft op oudjaarsdag stil in Sint Nicolaasga. 

Het Carbidteam overwoog nog om naar een andere plek buiten de gemeente uit te wijken, maar het grote kanon blijft op de laatste dag van het jaar in de schuur aan de Finkebuorren staan. Dat werd overigens deze week even onder het kleed vandaan gehaald en naar buiten gereden vanwege onderhoudswerkzaamheden. Het onderstel had een lekke band. 

De stille tocht begint vanmiddag om vier uur. De stoet trekt dan richting het plein. Het Carbidteam Sint Nyk ziet de stille tocht als een 'mogelijkheid voor een laatste groet'. Inmiddels hebben tientallen sympathisanten aangeven zich bij de actie aan te sluiten.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: Carbidploeg gooit handdoek in ring



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!