Menu

zoeken

171214 Carbidschieten melkbusSINT NICOLAASGA - Er leek een doorbraak te zijn in de overleggen over het carbidschieten in Sint Nicolaasga. Onder voorwaarden leek de gemeente bereid om het manegeterrein alsnog aan te wijzen als gedoogplek. De carbidploeg communiceerde het beoogde goede nieuws via haar Facebook-pagina en ook op de aankondigingsborden van de evenementen in Sint Nyk staat de manege als de locatie voor het schieten. Mogelijk is dat nog te voorbarig.

De voorgenomen vergunning zou worden afgegeven als het evenement aan enkele voorwaarden voldoet. Naar verluidt moet de melkbussen meer naar Legemeer worden gericht, zodat het qua geluid minder overlast geeft. Het poederkanon, waarmee naast een knal ook een vuurbal werd gecreëerd zou niet meer mogen en de ploeg uit Bolsward, die vanwege een verbod in hun stad naar Sint Nicolaasga trok om carbid te schieten, is niet langer welkom. Ook zou het knallen wat later moeten beginnen. Onder deze voorwaarden zou de gemeente bereid zijn om een vergunning af te geven. 

De jubelstemming over de op handen zijnde overeenstemming is mogelijk te vroeg geweest. Enkele omwonenden hebben er lucht van gekregen en dreigen met een kort geding. Deze week vinden er nieuwe gesprekken plaats. De gemeente wil nog niets kwijt over de uitkomst, maar woordvoerder Tamara Abma bevestigt wel dat er in principe overeenstemming was met Paardensportvereniging De Oorsprong en de carbidploeg. ,,Gezien er nog wel bepaalde (ontevreden) geluiden hierover uit het dorp naar voren komen, willen we graag op zoek naar consensus. Daarom gaan wij nogmaals met deze ploeg in gesprek om naar een passende situatie te zoeken. We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen tevreden zijn met de gemaakte keuze."

Lees ook: Carbidschieten op andere plek

(Foto's: De Zakenman)

171214 Carbidschieten poederkanon

Poederkanon zou volgens eerste afspraken niet meer mogen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!