Menu

zoeken

151204 Duiker Strjitwei TjerkgaastTJERKGAAST - Aannemer Jelle Bijlsma uit Gytsjerk heeft een flinke kluif aan het realiseren van een nieuwe duiker onder de Strjitwei in Tjerkgaast. De bouwput maakt onderdeel uit van de herinrichting van de polders De Kleine Brekken en De Twaalf Voeten.

In opdracht van Wetterskip Fryslân worden twee gemaaltjes in het gebied gesloopt en vervangen door een nieuwe die pal aan het Prinses Margrietkanaal wordt gerealiseerd. De levensloop van de oude exemplaren liep ten einde. Bovendien bleek één gemaal erg lastig bereikbaar. Het werk omvat, naast de sloop van de gebouwtjes, het aanleggen van nieuwe verbindingssloten, het realiseren van een duiker en de bouw van een nieuw gemaal. 

Het nieuwe gemaal wordt gerealiseerd door Jansma bv uit Drachten. De verwachting is dat de herinrichting van de polder in april 2016 wordt afgerond. 

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: 
Gemalen Tjerkgaast gesloopt
Asbestgrond bij nieuw gemaal

151204 Duiker Strjitwei Tjerkgaast variantHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!