Menu

zoeken

Polder De Twaalf voeten TjerkgaastTJERKGAAST - Wetterskip Fryslân gaat de gemalen bij de polders De Twaalf Voeten en De Kleine Brekken in Tjerkgaast slopen en vervangen voor één nieuwe. Die wordt bij het Prinses Margriet Kanaal gebouwd.

De levensduur van de gemaaltjes loopt ten einde. Vervanging is daarom noodzakelijk. ,,Beide gemalen zijn arbeidsintensief, omdat ze te klein zijn voor automatische reinigers en met de hand moeten worden schoongemaakt", legt woordvoerder Michiel Zijlstra van Wetterskip Fryslân uit. Bovendien is één van de gemalen lastig bereikbaar, vanwege de vele verkeersbewegingen op de Spannenburgerdyk. ,,Omdat de polderpeilen in het gebied heel dichtbij elkaar liggen, heeft Wetterskip besloten één nieuw poldergemaal te realiseren." De installatie wordt voorzien van een automatische krooshekreiniger en een vijzel die 54 kubieke meter water per minuut maalt.

De kosten en planning zijn nog niet exact bekend. Het is echter de beodeling dat het project na de zomer wordt opgestart en in 2016 wordt opgeleverd. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!