Menu

zoeken

04031055 asbestTJERKGAAST - In de grond bij het nieuwe gemaal in de Brekkerpolder in Tjerkgaast moest asbest uit de grond worden verwijderd. Wetterskip Fryslân heeft daar een aanvraag voor ingediend bij Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO). 

Voordat het nieuwe gebouwtje kan worden gerealiseerd en de aanvoerweg aangelegd, moet de honderdtwintig vierkant meter aan asbest worden gesaneerd. De verontreiniging wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. De grond wordt vervolgens weer aangevuld met schoon zand.

Wetterskip Fryslân vervangt twee gemaaltjes in het gebied door een nieuwe aan de Brekkendyk aan het Prinses Margrietkanaal. De levensloop van de oude exemplaren liep ten einde. Bovendien was één lastig bereikbaar. De nieuwe installatie wordt voorzien van een automatische krooshekreiniger en een vijzel die 54 kubieke meter water per minuut maalt.

Lees ook: Gemalen Tjerkgaast gesloopt

(Archieffoto: Persbureau Noordoost



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!