Menu

zoeken

Pr240217 SintNyk Houtzaagmolen op transport 1 1000aalwagen De Houtzaagmolen van Peter Jellesma uit Sint Nyk staat voortaan te pronken op de bloeiende tulpenvelden in het Noord-Hollandse Julianadorp. In een zevenduizend vierkante meter grote showtuin wordt de molen omgebouwd tot een winkel, waarin het assortiment bijzondere bloembollen aan de man of vrouw wordt gebracht. De molen is voor 3.331 euro verkocht en zaterdag in delen vanuit Sint Nicolaasga op diepladers naar de nieuwe locatie gebracht.

Met behulp van een autokraan is de molen in stukken op de diepladers gezet. De wagenbouwers hadden nog wel even aanpoten. Voor de Allegorische Optocht in september 2023 hadden ze de molen stap voor stap opgebouwd. In omgekeerde richting demonteerden ze de wieken, kop en het rieten zolderdeel. Jellesma baseerde zijn ontwerp op houtzaagmolen De Jager in Woudsend. De kwaliteit van het bouwwerk is prima. Het houtwerk is tweemaal in de verf gezet en de schuur in de zwarte beits.

Lees ook: Houtzaagmolen wordt geveild

Foto's: Menno Dijkstra

240217 SintNyk Houtzaagmolen op transport 2 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!