De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230907 SintNyk Merke Optocht prijzen 2 1000Bij de winnaars vloeiden tranen met tuiten toen vrijdag aan het begin van de avond de prijzen werden uitgereikt. Met hun Ronkende Rossen Race is buurtvereniging De Gaastweg winnaar van de Allegorische Optocht 2023 in Sint Nicolaasga geworden. De jury kende 391 punten toe aan de creatie, waar zo’n beetje alles van een paardenrace zoals op de sjieke Engelse renbaan Ascot in zat.

Een praalwagen met sjieke dames, parmantige heren en een uitmuntende omroeper, een los van de wagen rijdend starthek voor de paarden, die rondom damesbrommertjes waren opgebouwd en een losrijdende installatie, waar de deelnemende racepaarden annex brommers omheen moesten Spektakel op de optochtroute die zijn weerga niet kende.

De 1b-prijs was voor It Mûzenhûs van De Fûgeldobbe, die in detail uitblonk. Lang niet alle bezoekers hebben bijvoorbeeld het Mûsehúske gezien, een ordinaire wc-pot met spoelbak op niveau. De tientallen producten in de winkel waren fraai gemaakt. Overal op de praalwagen was wel wat te zien, de toeschouwers langs de kant kwamen ogen tekort.

De 1c-prijs was voor de in kerstsfeer gehulde praalwagen van buurtvereniging De Grietman. De 1D-prijs ging naar Klassyk op ‘e Dyk van buurtvereniging WWES. De Houtzaagmolen kreeg de 1E-prijs toebedeeld.

Kleine praalwagens

De Heksen van Sygrid Boomstra, Ryanne Boonstra en Djûra Elzinga eindigde bij de kleine wagens met 172 punten op de eerste plek. De 1B-prijs was voor de Zware Jongens met hun Plannen: Wybe Landman, Herre Landman, Amber Minnema en Reimier van der Werf.

Foto's: Menno Dijkstra

De complete uitslagen zijn als volgt:

 

230908 SIntNyk Merke uitslagenoptocht

 Merke-heraut Yme Nota overhandigt de lijst met prijzen van de Allegorische Optocht aan VVV-voorzitter Christiaan Hoekstra.230908 SintNyk Merke Optocht prijzen 1 1000

 

 

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?