Menu

zoeken

SINT NICOLAASGA - Met een brede glimlach laten Garson Pelupessy (l) en Sebastiaan Berswerda een keur aan ijsjes zien, die bij Holiday Ice in Sint Nicolaasga de deur uit gaan. In de grote diepvriescellen met een temperatuur van 22 graden Celsius onder nul gaat de hele voorraad er momenteel gemiddeld in een week de der uit. Vrachtwagens rijden af en aan. De warme zomerse dagen zorgen voor topdrukte bij de ijsfabrikant, die 480 soorten ijs naar 23 landen exporteert.Roelof Knijn van ijsfabriek Holiday Ice in Sint Nicolaasga verwacht dit jaar een half miljard ijsjes te produceren. Dat meldt de directeur aan de Leeuwarder Courant. De capaciteit is afgelopen jaar flink uitgebreid. 

Holiday Ice in Sint Nicolaasga heeft het naastgelegen Koel- en Vriesveem aan de Slotmolenweg 19 gekocht. De ijsjesproducent breidt daarmee de opslag met 20.000 pallets uit. Tussen Holiday Ice en Koel- en Vriesveem is een zestien meter lange verbindingssluis gemaakt. 

Vandaag worden de eerste twee van de in totaal vier nieuwe vrieshallen in gebruik genomen. 

Lees ook: Sint Nyk groot in export van ijs en Holiday Ice koopt Koel- en Vriesveem

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!