Menu

zoeken

KOEL EN VRIESVEEM sINT nYK 1SINT NICOLAASGA – Holiday Ice in Sint Nicolaasga heeft het naastgelegen Koel- en Vriesveem aan de Slotmolenweg 19 gekocht. De ijsjesproducent breidt daarmee de opslag met 20.000 pallets uit.

Tussen Holiday Ice en Koel- en Vriesveem komt een zestien meter lange verbindingssluis. De verbouwing start in januari 2021. Ook de binnenkant krijgt een opfrisbeurt. ,,Het is geen grote aanpassing”, licht directeur Roelof Knijn van Holiday Ice toe, ,,De huidige cellen zijn dertig jaar oud. Ze worden beter geïsoleerd.”

Beide directies hebben dinsdagmiddag de handtekening onder het contract gezet. Voormalig eigenaar van de koel- en vriesloods, Hagranop uit Tollebeek, gebruikte bij aanvang de opslag voor wortelen uit Groningen. Een verminderde teelt aldaar maakte de opslag voor Hagranop in Sint Nicolaasga overbodig.

De uitbreiding van Holiday Ice in Sint Nicolaasga levert extra werkgelegenheid op. ,,Sinds begin dit jaar draaien we in vijf ploegendiensten. Dat zorgt al voor meer vast personeel. Ik verwacht dat wij deze poule gaan uitbreiden.”

De ijsjesproducent grijpt met de koop de kans om het hele gebouw te verduurzamen. De 3500 zonnepanelen op het dak van Koel- en Vriesveem leveren straks stroom voor het hele Holiday Ice-gebouw. ,,Met de zonnewarmte houden wij het hier binnen koel”, zegt Knijn, ,,Het is een win-winsituatie.” 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!