Menu

zoeken

Dyan Langweer op BoerinnenkalenderLANGWEER – Dyan Rijpkema (18) uit Langweer is één van de vijftien modellen op de Boerinnenkalender 2022. De boerendochter is uit vierhonderd kandidaten geselecteerd. 

De ouders van het kalendermodel zijn eigenaar van Maatschap Rijpkema, een melkveebedrijf met opfok. Ook pake en Dyan werken op het bedrijf mee. Zelf heeft Dyan een Frysk hynder en een pony. De boerendochter is gek op dieren. Ze droomt ervan om bij de dierenkliniek in Wolvega te werken. Voordat ze de droom in vervulling kan laten gaan, rond ze eerst haar studie pedagogisch medewerker af. ,,Dat is iets heel anders. Hiermee kan ik peuterjuf op de BSO worden. Ook heel erg leuk om te doen, maar met dieren werken is nog mooier.”

Dyan Rijpkema heeft zich opgegeven omdat ze vindt dat boeren vaak negatief in het nieuws komen. ,,Dit initiatief is heel positief. Daar wil ik graag aan meewerken.” Dorpsgenoot Marissa Visser sprak tegen Dyan lovend over de kalender. Visser stond in 2019 model voor de kalender en sierde ook op de pagina’s van de jubileumeditie. ,,Ze vond dat het ook echt iets voor mij was.”

De fotoshoot voor de kalender vond op een varkensboerderij plaats. ,,Ik dacht dat ik met een schattig biggetje op de foto zou gaan, maar dat werd toch wat anders. Ik mocht, heel stoer, bij twee grote voersilo’s gaan staan. Dat was echt tof.” Het model zijn voor een dag bevalt Dyan wel. ,,Het was een hele leuke ervaring. Heel ontspannen ook. Ik heb ook een keer meegedaan aan de Miss Teen van Friesland-verkiezing, maar dat was niets voor mij.”

Donderdag is kalender tijdens De Coen en Sander Show op Radio538 gepresenteerd. De grote presentatie van de kalender, inclusief catwalkloopje, is vrijdag. Dyan heeft er zin in. Ze neemt de hele familie en schoonfamilie mee naar het evenement. ,, Ook beppe vindt het geweldig”, zegt ze, ,,We maken er een mooi feest van.”

De respectievelijk vierde Boerenkalender en elfde editie van de Boerinnenkalender worden op 8 oktober feestelijk gelanceerd bij ‘Ad Libitum’ in Dronten. De kalender is te koop via https://boerendingen.nl/boerinnen-kalender/2022/

(Foto: Rachel Bosman | Sharabande)

https://www.538.nl/?jwsource=cl

Lees ook: Marissa opnieuw op Boerinnenkalender en Jorrit (22) in Boerenkalender

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!