Menu

zoeken

Jorrit RGB 72dpiLEGEMEER – Jorrit Kuperus (22) uit Legemeer staat model voor de Boerenkalender 2020. Of hij de ‘mister december’ wordt, is nog onbekend. Welke maand de boer vertegenwoordigt, wordt vrijdag 2 oktober bij studentenvereniging USRA in Dronten bekend gemaakt.

,,Ik kan maand juni of december zijn. Of misschien op de cover. Dat is nog even afwachten. Ik vind het wel spannend”, zegt Jorrit. De student Dier- en Veehouderij werd door zijn vrienden getipt. Hij wist dat Marissa Visser uit Langweer ook in de kalender had gestaan. ,,Ik had er als man nooit gedacht om aan zoiets mee te doen, maar het leek mij wel een hele leuke ervaring."

Jorrit Kuperus staat in de derde editie van de Boerenkalender. De versie voor vrouwen, de Boerinnenkalender, is populairder dan ooit. Maar liefst 316 vrouwen wilden voor in de tiende editie model staan, een recordaantal. Annie Dijkstra uit Drachtstercompagnie en Silke Vlaanderen uit Lichtaard zijn dit jaar de Friese dames in de kalender. De Friese boeren zijn naast Jorrit, Chris de Jong uit Jirnsum, Meindert Lieuwe Jansma uit Metslawier en Sjoerd Dijkstra uit Reduzum model.

De Boeren- en Boerinnenkalender worden vrijdag 2 oktober in de soos van USRA, een studentenvereniging van de agrarische hogeschool, in Dronten gepresenteerd. De kalender is vanaf dan ook te koop. De Boerenkalender 2021 kost €16,95 en is te bestellen via www.boerendingen.nl/boeren-kalender.

Lees het hele verhaal van Jorrit Kuperus in De Zakenman van vrijdag 10 oktober.

(Foto: Monique Hefti-Sutman/Boerenkalender) 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!