Menu

zoeken

180118 Maeykehiem vlagLANGWEER - Op de locatie Langweer van zorginstelling Maeykehoem is een bewoner met het coronavirus besmet. De besmetting is vrijdag door de Fryslân bevestigd. Maeykehiem had in maart van dit jaar op dezelfde locatie, maar op een andere groep, ook een besmetting.

Met de besmette bewoner gaat het naar omstandigheden goed. De cliënt wordt geïsoleerd en beschermd begeleid. De andere cliënten van de groep zitten in quarantaine, waar ook beschermd wordt gewerkt.
 
Volgens bestuurder Trijn van der Meulen is het domme pech. In maart was Maeykehiem een van de eerste instellingen in de gehandicaptenzorg In Friesland die met het virus te maken kregen. ,,De situatie is nu wel anders dan in het begin van de crisis. We weten nu meer over het virus en hoe te handelen. Dat neemt niet weg dat je corona zover mogelijk bij onze cliënten en medewerkers weg wilt houden. Vooral voor kwetsbare mensen kan het ziektebeeld naar verlopen.”

Lees ook: Cliënt Maeykehiem heeft corona en ,,Altyd op slot bliuwe is net de oplossing"

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!