Menu

zoeken

180118 Maeykehiem vlagLANGWEER – Een cliënt van zorginstelling Maeykehiem in Langweer heeft het coronavirus opgelopen. De patiënt wordt op eigen groep verzorgd. ,,De huisarts en de groepsleiding houden de situatie goed in de gaten”, zegt bestuurder Trijn van der Meulen.

De besmetting is woensdag ontdekt en onder personeel, bewoners, ouders en verwanten van de zorginstelling bekend gemaakt. De Gemeenschappelijk Gezondheidsdienst (GGD) kijkt samen met Maeykehiem wat de vervolgstappen zijn.

De zorginstelling heeft de deuren eerder dan het afgegeven advies gesloten. Het sociale contact is daardoor de afgelopen anderhalve week minimaal geweest. ,,Je weet dat het gaat komen. De vraag is alleen wanneer. Toch blijf je hopen dat het je deur voorbij gaat.”

,,De nieuwe werkelijkheid moet nog indalen”, zegt Van der Meulen, ,,De eerste reactie was vooral schrikken. Een dag later is dat al een stuk minder. De angst onder de collega’s om besmet te raken is wisselend. De één is er banger voor dan de ander. Door je aan de richtlijnen te houden beperk je zoveel mogelijk de kans om besmet te worden. Het is nu zaak dat wij de onze collega’s die op de groepen werken maximaal ondersteunen zodat zij zich helemaal kunnen richten op de zorg en de begeleiding van onze clienten.”Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!