Menu

zoeken

02072020 ulesprong 33SINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren wil camera’s op het terrein van de Ulesprong plaatsen. Het recreatieterrein heeft veel ongewenste nachtelijke bezoekers die vernielingen en diefstallen plegen. De gemeente stelt nu samen met de politie een plan op om beter toezicht te houden.

De eerder genomen maatregelen zoals vaker surveilleren door de politie helpen nauwelijks. ,,Met het cameratoezicht hopen we dat deze vervelende vernielingen en diefstallen snel stoppen”, zegt persvoorlichter Tamara Abma van De Fryske Marren, ,,De uitbater kan zich dan weer richten op het zo goed mogelijk uitbaten van deze prachtige recreatieplek. Wij spannen ons maximaal in om de Ulesprong ook in de toekomst een recreatief aantrekkelijke plek te laten zijn. De plannen van de Club van Aanjagers voor het Tsjûkemar spelen daarbij ongetwijfeld ook een belangrijke rol.”

Op De Ulesprong zijn de afgelopen weken meerdere malen hekken en borden vernield en gestolen. Gemeente De Fryske Marren heeft aangifte gedaan. Of er sprake is van een stijging van andere vormen van overlast, is niet bekend meldt de gemeente. Volgens Abma blijkt dit niet uit cijfers of stijging van het aantal meldingen.

(Foto: Archief De Zakenman)

Lees ook: Ulesprong klaar met vernielingen en Wederom seksoverlast bij Ulesprong



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!