Menu

zoeken

190829 Overlast UlesprongSINT NICOLAASGA – De problematiek met ‘cruisende mannen’ bij recreatieterrein de Ulesprong aan het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga lijkt weer de kop op te steken. Hekken rond het achterliggende gebied zijn afgelopen zomer gesloopt en tot tweemaal toe ook ontvreemd. Achter de grote zandbult, in de bosjes en bij het transformatorhokje worden condooms en andere rommel gevonden.

Van verschillende kanten wordt de situatie bevestigd. ,,Het probleem is herhaaldelijk bij de opsporingsambtenaar van de gemeente aangekaart, maar we voelen ons genegeerd. Ondertussen loopt het de spuigaten uit”, vertelt een inwoner anoniem. Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga was tot dusver nog niet van de situatie op de hoogte, maar heeft inmiddels contact opgenomen met de gemeente.

Zo’n vijftien jaar geleden kampte het recreatieterrein met dezelfde problemen. Als maatregel werden er toen hekken geplaatst, bosjes gesnoeid en werd de politiesurveillance verhoogd. De spanningen liepen soms hoog op. Recreanten, vaak met kinderen, werden tegen hun zin met de bezoekers van de homo-ontmoetingsplaats geconfronteerd. Daarna bleef het stil, maar de afgelopen jaren waren er vaker berichten dat de Ulesprong weer als ontmoetingsplaats werd gebruikt.

(Foto's: De Zakenman)

190829 Overlast Ulesprong1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!