Menu

zoeken

8K0A9102SINT NICOLAASGA – Uitbaters Wobbe en Jellie Nieborg zijn helemaal klaar met de vernielingen op de Ulesprong in Sint Nicolaasga. De nachtelijke bezoekers slopen de geplaatste hekken en laten een smeerboel achter in de bosjes.

,,Ik word er moedeloos van”, zegt Wobbe Nieborg, ,,Het hek was net gerepareerd en de bosjes zijn door de gemeente gesnoeid. Toen ik aankwam vanmorgen was het snoeisel voor de ingang weggegooid om zo weer op het terrein te komen. Het pas gerepareerde hekwerk is opnieuw vernield. Op de zandbult daarachter de nodige smeerboel te vinden.”

De vernielingen zijn niet de eersten. Surfers ontdekten onlangs op de bodem het hekwerk dat Nieborg de vorige keer plaatste. De sporters hebben het voor de uitbaters uit het Tsjûkemar gehaald.

Uitzicht op een verbetering op korte termijn heeft Nieborg niet. De politie is volgens de uitbater, ondanks beloften vaker te komen, te weinig op het terrein voor controle. ,,Ik steek hier zoveel tijd en energie in om er iets moois voor de kinderen van te maken. Het is zo jammer dat het zo moet.”

Woordvoerder Anne Kok van Politie Noord-Nederland zegt dat de politie in de afgelopen twee weken één melding van baldadigheid binnen heeft gekregen. De woordvoerder vraag daarom burgers die iets verdachts zien om gelijk met 0900-8844 te bellen. ,,Wij kunnen alleen ingrijpen bij een heterdaad. Dat is het lastige van plekken zoals deze. Maak dus altijd melding als je iets ziet."

Lees ook: ..Maatregelen zijn goed te doen" en Draaimolen zomer lang op Ulesprong

(Foto's: De Zakenman)


02072020 ulesprong 17

02072020 ulesprong 34

02072020 ulesprong 33Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!