Menu

zoeken

230620 ulesprong 33SINT NICOLAASGA - Dankzij de coronacrisis hebben Wobbe en Jellie Nieborg uit Sintjohannesga een nieuwe baan. Ze zijn de nieuwe uitbaters van dagrecreatieterrein Ulesprong aan het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga. Ze hadden tijd over want het echtpaar mag sinds medio maart niet meer met zijn kermisattracties op pad. Een van de vorige uitbaters opperde dat de exploitatie van de Ulesprong wel wat voor hen kon zijn.. ,,Ik wil voor geen goud naar de sociale dienst”, zegt Wobbe Nieborg, ,,De Ulesprong was voor mij een mooie kans om bezig te blijven.”

Het echtpaar Nieborg heeft de schouders eronder gezet sinds ze de sleutel op 22 mei kregen. Van de coronamaatregelen hebben ze weinig last. De nieuwbakken uitbaters weten niet hoe het voor de pandemie eraan toeging. Jellie Nieborg: ,,We moesten gelijk aan de maatregelen voldoen. We hebben ons niet aan hoeven te passen, dus voor ons valt het wel wat mee.” In het kader van de coronacrisis hebben de uitbaters verschillende maatregelen genomen. Ze hebben minder tafels geplaatst en ze ook verder uit elkaar gezet. De anderhalve-metermaatregel is volgens het echtpaar goed te doen. ,,Mensen houden het zelf goed in de gaten. Er is hier genoeg ruimte om afstand te houden.”

(Foto's: De Zakenman)

230620 ulesprong 26230620 ulesprong 18Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!