Menu

zoeken

ulesprong 2020 3SINT NICOLAASGA - Een draaimolen met Disneyfiguren draait de komende zomer op dagrecreatietterin De Ulesprong aan het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga. De kermisattracties is van Wobbe en Jelle Nieborg (beiden 65) uit Sintjohannesga. Zij nemen het beheer van het terrein met daarop een snackbar en toiletgebouwen op zich.

Wobbe en Jellie Nieborg schrokken van de staat, waarin ze het terrein bij de start van hun werkzaamheden op 22 mei aantroffen. Het wc-gebouw was van binnen zwart van vuiligheid. Alle speeltoestellen zijn gestolen of vernield. Alleen een eenzame wipkip is achtergebleven. ,,Het is echt zonde dat het zo is verwaarloosd”, zegt Wobbe Nieborg, ,,Het is zo’n prachtig strandje voor kinderen en families. We willen het graag weer aantrekkelijk voor gezinnen maken.” Het echtpaar heeft al heel wat stappen gezet. Het strand is schoon, de eikenprocessierups wordt geruimd en gemeente De Fryske Marren heeft nieuwe boeien in het zwemwater geplaatst.

Sekstoerisme
De Ulesprong staat bekend om ‘sekstoerisme’. Door de bosjes laag te snoeien, moet de plek minder aantrekkelijk worden voor deze bezoekers. Nieborg heeft nieuwe hekken geplaatst en houdt het terrein de hele dag in de gaten. De politie heeft beloofd om regelmatig te controleren.

(De draaimolen staat nu nog in de loods opgesteld. Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!