Menu

zoeken

doniagaSINT NICOLAASGA – Sint Nicolaasga krijgt in het kader van 75 jaar bevrijding een monument. Het eerbetoon draait om de neergestorte Amerikaanse bommenwerper bij Doniaga. De Las Vegas Avenger werd op 26 november 1943 neergeschoten. Vier bemanningsleden kwamen hierbij om het leven.

Nota Smederij uit Sint Nicolaasga maakt het eerbetoon. Het monument aan de Westend/Wielwei (de voormalige Tramwei) bij Doniaga wordt op 2 mei onthuld. De initiatiefnemers hebben contact met familieleden van vliegeniers. De kans is groot dat de Amerikanen naar Nederland komen voor de onthulling.

Om alles in goede banen te laten lopen, is door Plaatselijk Belang Sint Nyk een commissie in het leven geroepen. Onderzocht wordt nog of rondom de onthulling de basisschoolkinderen uit Sint Nicolaasga erbij te betrekken.

Het monument/informatiepaneel wordt mede mogelijk gemaakt met sponsoring van oa de gemeente De Fryske Marren, de Rabobank en het Siep Jellesma Fonds.

Lees ook: ,,Herinnerings dy't altiten bliuwe"

Lees ook:   Bommenwerper stort neer in Doniaga

Lees ook: . Enthousiasme over monument Doniaga

 

Duitse soldaten onderzoeken het neergestorte Amerikaans vliegtuig



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!