Menu

zoeken

170919 Playbackshow op vrijdagavondOUWSTERHAULE - De nieuwe opzet van het dorpsfeest van Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer beviel twee jaar geleden uitstekend. De feestcommissie van de Ouwster-Trijegeaën, met als voorzitter Anneke Schreur, heeft daarom besloten om op het succes voort te borduren en de onderdelen uit te breiden. De fietsoptocht wordt breder opgepakt en de survivalrun is nu ook voor de oudere jeugd en volwassenen.

Vanwege de afnemende bereidwilligheid van de dorpelingen om grote wagens te bouwen en de aangescherpte veiligheidseisen, werd twee jaar geleden besloten om te stoppen met de optocht van praalwagens. Daar kwam een kleinschalige fietsoptocht voor in de plek. De verklede fietsers zullen ook dit jaar op donderdagavond om half zes bij de officieuze aftrap van het dorpsfeest de hoofdmoot vormen, maar ook steps en skelters zijn dit jaar toegestaan. Zelfs grotere karren zijn welkom, zolang die maar niet gemotoriseerd zijn.

De survivalrun was in 2017 alleen nog voor de kinderen van basisschool Trijegeaster Honk. Die kunnen zich vrijdagmiddag opnieuw uitleven. Het parcours zal donderdagavond door de oudere jeugd en volwassenen worden getrotseerd. De doorlopende dorpsbarbecue is tegelijkertijd en de hele donderdagavond beschikbaar.

De vaste onderdelen komen ook dit jaar weer terug in het programma. De playbackshow op vrijdagavond, de zevenkamp buurtenstrijd, de dorpsmaaltijd en de feestavond op zaterdag en de tentsamenkomst en de matinee op zondag. 

De feestweek is van donderdag 29 augustus tot zondag 1 september. 

Lees ook:
Sport en spel bij dorpsfeest
Einde wagenoptocht Trijegeaën 

(Foto 2017: Feestcommissie Ouwster-Trijegeaën)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!