Menu

zoeken

170822 Voorkant programma dorpsfeest trijegeaenOUWSTERHAULE – Het dorpsfeest van de Ouster-Trijegeaën krijgt een andere opzet. Traditioneel openden de dorpen met een optocht van grote versierde wagens. Dat komt te vervallen. Er blijkt onvoldoende draagvlak voor.

Bij de inwoners wordt onvoldoende bereidwilligheid bespeurd om avonden lang aan een praalwagen te bouwen. Bovendien zijn de veiligheidseisen dusdanig scherp, dat het hoofdbestuur van de Feestcommissie het risico bij eventuele ongevallen niet kan dragen.

Als alternatief komt er een fietsoptocht. Dit jaar is er als thema Carnaval/Rio bedacht. Zowel kinderen als volwassenen mogen meedoen. De buurten is gevraagd om een joker te maken. Uiteindelijk kunnen daarmee punten worden verdient voor de buurtenstrijd, dat gewoon deel uit blijft maken van het programma.

Het dorpsfeest kent daarnaast dit jaar meer nieuwe dingen. Er wordt op donderdag 14 september een dorpsbarbecue aan de Wolsmastate in Ouwsterhaule gehouden. Aansluitend vindt er een zakslaancompetitie plaats. In het programma is wel weer ruimte voor de dorpsmaaltijd op, die al meer dan vijftig jaar op de zaterdagmiddag wordt geserveerd. Nieuw is een survial op vrijdag voor de oudere kinderen van groep 5 tot en met 8, die aansluiten op de traditionele kinderspelen plaatsvindt. De andere onderdelen, zoals de playbackshow, de zevenkamp, optredens, tentsamenkomst en matinee, blijven.

Anneke Schreur uit Oldeouwer wordt de nieuwe voorzitter van de Feestcommissie, zij neemt het stokje dit jaar over van Marco Tadema.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!