Menu

zoeken

190725 beregenen renado terreinSINT NICOLAASGA – De inzet van knoflookextracten tegen engerlingen en emelten lijkt op de velden van Renado te werken. De grasmat is weliswaar droog, maar van zichtbare vraatschade door deze larve is geen sprake.

De voetbalclub moest vorig jaar de competitiestart nog uitstellen vanwege de problemen met de velden. Ook de jaren ervoor zorgden de larven van de kever (engerling) en de langpootmug (emelt) voor problemen. Ze vreten aan de wortels, maar tasten in principe niet het veld aan. Het zijn vooral de kraaien en andere vogels die in de grond woelen om de lekkernij te vinden.

Het injecteren van nematoden, ofwel aaltjes, bleek ook een effectieve bestrijdingsmethode. Ondanks dat waren er het afgelopen seizoen wel weer problemen. Vorig jaar zijn knoflookextracten ingezet om te voorkomen dat de emelten en engerling überhaupt zich onder het veld nestelen. Het ongedierte mijdt plekken waar het biologische middel is gebruikt. Aan het begin van het jaar zijn de extracten opnieuw toegepast.

De terreinbeheerder van Renado heeft nu vooral de focus op de droogte. Door het gras te beregenen wordt geprobeerd om de groei te bevorderen, of in ieder geval stagnatie te voorkomen.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: 
Gortdroge velden; uitstel seizoensstart
Aaltjesmethode Renado slaat aan



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!