Menu

180808 Velden Renado hoofdfotoSINT NICOLAASGA - De wedstrijd- en trainingsvelden in gemeente De Fryske Marren worden een paar weken later opengesteld voor gebruik. Dat betekent dat de voorbereiding van bijvoorbeeeld voetbalclubs Renado, VVI en VV Langweer iets anders verloopt dan gepland. 

Door de droogte zijn er op de velden momenteel veel bruine vlekken aanwezig. Bovendien groeit er veel klaver en andere grassoorten die niet geschikt zijn voor een gesloten mat. Ook is het ingezaaide gras nauwelijks gegroeid waardoor er kale plekken zijn ontstaan. De trainingsvelden worden pas vanaf 20 augustus opengesteld. Voor de wedstrijdvelden wordt gewacht tot 1 september, dan is ook start van de bekercompetitie. Dat betekent dat er een andere oplossing moet worden gezocht voor geplande oefenwedstrijden.

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het beregenen van de velden. Dat zal ook de komende tijd doorgaan, afhankelijk van de aanvoer van water uit vijvers en sloten. 

De velden liggen er over het algemeen slecht bij. Ook al zijn ze in de maanden juni en juli ingezaaid met gras, door de droogte is dit nauwelijks opgekomen. Bovendien geeft de gemeente aan dat een aantal velden weer is aangetast door engerlingen, net zoals voorgaande seizoenen bij Renado en VVI ook het geval was. Door de velden later open te stellen voor gebruik ontstaat extra tijd om opnieuw in te zaaien en te bemesten. De Fryske Marren hoopt op die manier dat er in het najaar op goede en stabiele velden gesport kan worden.

De verenigingen en de KNVB zijn door de gemeente op de hoogte gesteld van het besluit. 

(Foto's: De Zakenman - De kale velden van Renado in Sint Nicolaasga)

180808 Velden RenadoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!