Menu

zoeken

160819 Engerlingen emelten Renado nematoden hard werkenSINT NICOLAASGA - Alhoewel de bekerwedstrijd van aankomende zaterdag naar het B-veld wordt verplaatst, lijkt de bestrijding van de engerlingen en emelten in het hoofdveld van voetbalclub Renado in Sint Nyk aan te slaan.

Met man en macht is er gewerkt om de grasmat weer speelklaar te maken. De larven van de kever (engerling) en de langpootmug (emelt) tasten in principe niet het veld aan. Het zijn vooral de kraaien en andere vogels die in de grond woelen om de lekkernij te vinden.

De inzet van nematoden, ofwel aaltjes, tegen de larven blijkt effectief. Anderhalve week geleden zijn die aangebracht. ,,Die hebben zich inmiddels ingevreten in vrijwel alle engerlingen. Dus dat deel van de puzzel is opgelost", legt woordvoerder Jan van der Veen van gemeente De Fryske Marren uit. 

Het echte probleem zijn onder andere de kraaien op het veld. ,, Vorige week is er een valk ingezet om de kraaien te verjagen. Die is vijf keer langs geweest en de kraaien zijn bijna weg. Bij onderzoek blijken de engerlingen nu zo goed als allemaal aangevreten. De kraaien vinden nu de engerlingen ook niet meer lekker, omdat ze zijn aangevreten."

Na het weekend wordt het hoofdveld vermoedelijk voor de laatste keer gerepareerd en is dan als het goed gaat weer bespeelbaar. ,,Dit weekend kan er dus nog niet gespeeld worden." De bekerwedstrijd tegen Woudsend, tevens de officiële opening van het voetbalseizoen, vindt op het tweede veld plaats.

Lees ook: Injectie nematoden in voetbalveld

(Foto's: De Zakenman)

160819 Engerlingen emelten Renado nematoden

160819 Engerlingen emelten Renado nematoden nieuwe mat

160819 Engerlingen emelten Renado veld vernieuwen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!