Menu

zoeken

190130 Tsjukemar ondertekening KielstraDELFSTRAHUIZEN - De Club van Aanjagers van de Tsjûkemar, Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, recreatieschap Marrekrite en gemeente De Fryske Marren ondertekenden woensdagmiddag in Delfstrahuizen een intentieovereenkomst voor de ontwikkelingen rondom de Tsjûkemar. Speerpunten voor de komende tijd zijn onder andere de komst van een waterskibaan bij de Ulesprong en de restauratie van de zwemplek en vissteiger bij de jachthaven in Sint Nyk/Doniaga.

Met de ondertekening komt ook een subsidie van bijna vier ton beschikbaar voor de ontwikkelingen. Het geld komt uit het Iepen Mienskipsfûns 2018. Het plan van de Club van Aanjagers krijgt in één keer een bedrag voor alle subprojecten. Gedeputeerde Klaas Kielstra motiveert de toekenning en looft het initiatiaf. ,,It is prachtich dat minsken út'e regio sels de hannen ynienslaan om de eigen omjouwing, ûndernimming en gastfrijheid te ferbetterjen. Se krijt de skouders der mei-inoar goed ûnder, wy kinne dat allinnich mar tige wurdearje.”

Om de plannen van de grond te krijgen, stelde de Club van Aanjagers de intentieovereenkomst ide door de verschillende partijen werd ondertekend. Het burgerinitiatief wordt hiermee breed gedragen en per projectonderdeel zijn verschillende partijen betrokken. De eerste resultaten van het uitvoeringsplan en de samenwerking zijn aankomend voorjaar concreet.

Aansluitend op de ondertekening was er een inloopbijeenkomst waar geïnteresseerden zich konden laten bijpraten over de verschillende initiatieven rondom de Tsjûkemar.

Lees ook:
Achtergrond: Ienstimmich bliid mei rekreaasjeplan
Herinrichting Ulesprong in 2019/2020

190130 Tsjukemar ondertekening informatieavond Sint Nyk

190130 Tsjukemar ondertekening

190130 Tsjukemar ondertekening informatieavond

190130 Tsjukemar ondertekening kinderen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!