Menu

160308 De UlesprongHet college van burgemeester en wethouders wil recreatiegebied de Ulesprong in Sint Nicolaasga in 2019 en 2020 herinrichten en uitbreiden met voorzieningen. Het project is specifiek uitgelicht in het collegeprogramma, dat deze week als het magazine 'Mei-inoar der foar' huis-aan-huis wordt verspreid.

Het nieuwe college ziet de Ulesprong als een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingen die er rond de Tsjûkemar plaatsvinden. De verdere ontwikkeling is daarom als speerpunt aangemerkt. 'Het terrein heef alle potente om uit te groeien tot een aanlokkelijke dag-recreatieve voorziening. Aansluitend op de realisate van een kabelwaterskibaan en de daardoor verwachte toeloop, willen wij in 2019 en 2020 het terrein herinrichten en uitbreiden met voorzieningen', staat er in het magazine.

De bijzondere uitgifte is een nieuwe manier om de inwoners van de gemeente te informeren over de speerpunten en concrete plannen van het college tot 2022. 'Geen lijvig rapport als collegeprogramma, maar een toegankelijk magazine', motiveert zij.Het college wil de inwoners van De Fryske Marren twee keer per jaar in het katern 'Tusken de Marren' en op de website op hoogte houden van de voortgang van de plannen. Medio 2019 wordt de eerste tussenstand verwacht.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!