Menu

zoeken

181115 Brug ScharsterbrugSCHARSTERBRUG – De brug in Scharsterbrug wordt voorzien van twee aanmeldsteigers met een lengte van tien meter met daarop een aanmeldknop voor de vaarweggebruikers. Het huidige systeem, ingevoerd na het op afstand bedienen van de brug, bleek niet goed te werken. Bovendien waren er klachten van de direct omwonenden.

De brug in de Hollandiastraat wordt sinds afgelopen voorjaar vanuit de centrale in Leeuwarden bediend. In de winter is die daarvoor klaar gemaakt. Als onderdeel van de bediening op afstand is er voor de watersporters een aanmeldknop geplaatst. Op dit moment zijn die nog aan de vaste wal gesitueerd. ,,Lykwols hat ôfrûne farseizoen bliken dien dat de lokaasje fan de oanmeldknoppen om ferbettering freget”, legt woordvoerder Gerrit Hofstra van Provincie Fryslân uit.

De plekken bleken niet heel praktisch. Bovendien ervaart de buurt overlast van de watersporters die proberen de knop te bereiken, ter plaatse aanmeren en van de boot afstappen. Provincie Fryslân realiseert de nieuwe aanmeldsteigers op circa twee-en-een-halve meter uit de oeverlijn. Het gaat dus om een constructie die ‘los in het water’ staat. ,,It wurde gjin ôfmarsteigers en der is gjin 'rinfoarsjenning' nei de wâl”, legt woordvoerder Gerrit Hofstra van de provincie uit.

Op de steigers komt ook een intercominstallatie. ,,Op dizze wize kin de brêgewacht mei de brûkers fan de farwei kommunisearje yn gefal van need of as der ynstruksjes nedich binne." Het is de bedoeling dat de nieuwe aanmeldsteigers voor het komende vaarseizoen gereed zijn voor gebruik. ,,Nei ferwachting 1 maart 2019.”

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: 
Brug in storing door kabelbreuk
Dubbele brugstoring is toeval
Vragen over sloop brughuisjes

181115 Brug Scharsterbrug variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!