Menu

zoeken

Scharsterbrug HollandiastraatSCHARSTERBRUG – Een kabel, die bij de werkzaamheden aan Knooppunt Joure is kapot getrokken, heeft er voor gezorgd dat de brug in de Hollandiastraat in Scharsterbrug al meerdere malen in storing is geraakt. Volgens woordvoerder Gerrit Hofstra van Provincie Fryslân heeft dit niet tot problemen voor het wegverkeer gezorgd.

De brug in Scharsterbrug wordt vanaf december vanuit Leeuwarden bediend. Sindsdien is er al een aantal storingen geweest. De eerdere storingen in december en januari hebben geen verband met de problemen die er sinds februari zijn. Toen werd de glasvezelverbinding naar Leeuwarden kapot getrokken, wat voor de meest recente storingen heeft gezorgd. ,,Trochdat it gjin farseizoen is, is der beheind oerlêst foar it farferkear west. De glêsvezelkabel is dyselde dei tydlik reparearre, sadat de ferbinding wer hersteld wurde koe”, legt Gerrit Hofstra uit.

Vorige week is er begonnen met een definitieve oplossing. ,,De kapotte kabel is oer sânhûndert meter fuorthelle en op ‘e nij oanbracht. De brêge is troch de reparaasje tydlik lokaal betsjinne.” Vorige week dinsdag zijn de reparatiewerkzaamheden afgerond en kon de brug weer vanuit Leeuwarden worden bediend.

Ook zijn de laatste werkzaamheden aan de elektrische installatie en de brugbesturing afgerond. ,,Tidens it wurk oan de ynstallaasje is der yn de software in fout slûpe, wertroch de brêge storingen hie, dy’t we net lyk thûs bringe koene. Dit hat oerlêst foar de omjouwing jûn. Nei it resetten kamen fouten boppe wetter. Dit stik software is ferfongen.” De komende weken zullen er nog enkele werkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd. ,,Sa moat alles foar de drokte fan it farseizoen goed funksjonearje.”

Door alle storingen wordt er in de omgeving gemopperd. Sinds de brug op afstand wordt bediend zijn er namelijk veel problemen ontstaan. ,,By it renovearjen fan elektryske ynstallaasjes en brêgebestjoering kinne der altiten bernesykten of fouten ûntstean. De provinsje fynt de storingen en oerlêst foar de omjouwing en Skarsterbrêge hiel ferfelend, mar we kinne dit net altiten foarkomme”, vertelt Hofstra, ,,Op de kabelbreuk nei binne de storingen net nei de betsjinning op ôfstân werom te bringen. De provinsje kin harren foarstelle dat it foar de omjouwing en Skarsterbrêge net dúdlik is wer de problemen troch komme en dat der dan moppere wurdt op it feit dat de brêge no op ôfstân betsjinne wurdt.”

Lees ook: Dubbele brugstoring is toeval

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!